Years & Years

years-years

Slučajno sam načula pjesmu “King” i dobro, shvatila sam da je rimejk, ali kad sam čula glas jednostavno ušlo je u uvo i to je to. Riječ je o britanskom elektronskom trojcu Years & Years. Bend čine vođa grupe i klavijaturista Olly Alexander, bas gitarista Mikey Goldsworty, a tu je i drugi klavijaturista Emre Turkmen. Muzika im se deklariše kao elektropop, sa prizvukom R&B-ja i house elemenata 90-ih.

Prošle godine su u rekordnom roku prodali 55 hiljada primjeraka svoga prvenca pod nazivom “Communion” i to u prvoj sedmici, a 17. juna su dostigli i mjesto br. 1 u Velikoj Britaniji.

Najveći hit sa albuma “King” dostigao je broj 1 u martu 2015. godine i prodro u prvih deset na listama Australije, Austrije, Bugarske, Danske, Njemačke, Luksemburga, Holandije, Irske i Švajcarske.

Prvi singl, I wish I knew”, izbačen je u julu 2012. godine, a već naredne potpisuju ugovor sa francsuskom diskografskom kućom Kitsune i objavljuju drugi singl pod nazivom “Traps”. Ubrzo objavljuju i treću pjesmu “Real” 2014. godine u kojoj gostuju britanski glumci Ben Whishaw i Nathan Stewart-Jarrett.

Uspjeh je rastao sa svakim narednim singlom tako da je naredni singl “Take shelter” 2014. osvojio prvo mjesto na elektronskoj britanskoj muzičkoj sceni, a sa singlom “Desire” osvojili su 22. mjesto na britanskoj listi singlova.

Uticaj na stvaranje dolazi od grupa Radiohead, Flying Lotus, Marilyn Manson, the Beatles, Jai Paul, Timbaland, Joni Mitchell, Aaliyah, Robyn, and Sigur Rós.

Poslušajte nešto sa “Communiona”, pa se odlučite koja je to pjesma “koja pogađa” –Years & Years – Communion full album + videos.

.


Aktuelno:

U septembru tekuće godine objavljuju singl “Meteorite” za film Beba Bridžit Džons.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s