Da li dati 3700 funti za operaciju kućnog ljubimca?

melly
Melly

Gledajući kako se britanski hirurg-veterinar odnosi prema pacijentima ne mogu poreći da je izazvao osjećaje. Kada sam vidjela koliko je životinja spasio, te bez razmišljanja pokušao spasiti, a koliko je ljudi zapravo usrećio time jer – životinje su doveli vlasnici – od svinja, krava pa do mačaka i pasa, ali svakako – njegova intervencija je veoma skupa u svakoj toj intervenciji.

Djevojčica je došla sa ocem i donijela svoju mačku koja je pobjegla od kuće, a našli su je dan poslije – pregaženu. Dakle, automobil joj je pregazio preko kičme i sada je vrijeme bilo ključno – ako žele da joj sačuvaju život moraju je operisati, a ako ne onda što prije uspavati, jer bolovi postaji neizdrživi.

Iznos je 3700 funti( približno 8400 KM). Zapitala sam se da li bih ja dala toliki novac i kakav sam ja to čovjek koji uopšte postavlja takva pitanja? Ali, ogledalo me je dočekalo kao i svaki put kada bi nešto zatalasalo mulj moje savjesti.

Sramota.

Eto, to me je dočekalo kada sam se pogledala. A čega je to sve rezultat: “Samo pare! Daj pare! Evo Vam pare! Evo Vam pare za vaše mašine! Za Vaše televizore!…”(lik Dimitrija Mite Pantića)

Šta je to postalo najviša vrijednost? Šta joj se sve podređuje? I kad imaš dovoljno, ne želiš to priznati nego i dalje srljaš, želiš, grabiš…

Odlučili su se za operaciju i to tako da iako je mače operisano, imalo je jednu vidljivu šipku na leđima pomoću koje je hodala. Tako je jedino mogao teći oporavak.

S obzirom da sam i sama udomila psa, te se obavezala da ga pod broj jedan neću sterilisati, a onda i da ću brinuti o njemu, upravo ovih dana moja Melly se razboljela, koja je sada više očeva nego moja, te je morala primati infuziju, a nakon toga zbog nemarnosti doktora došlo je do trovanja rane pa je morala i na operaciju.

I da li se u takvim momentima brine o novcu? Ne.

Nemojte dozvoliti da zbog malo utrošenog novca uskratite sebi, djetetu, starijoj osobi ili nekome ko pati tu sreću da ima nekoga ko je i pored svih tvojih briga, trčanja, hoću ovo, ne mogu sad – tu sa svojim vedrim licem i željan tvoje ruke. Nijedan čovjek ne može toliko biti vjeran kao pas. Niti će ti sve neko oprostiti kako to može mali ćuko.

 

Categories: Tags: , ,

2 Comments

 1. I know this if off topic but I’m looking into starting my
  own weblog and was curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very internet smart so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

  Liked by 1 person

  1. Hi Eliza, let me say first of all that this doesn’t cost a thing. What you need to do, if you want to start a blog of your own is to search in internet for blogs sites and thaen when you like some of the shapes that have been given to you, choose one. WordPress is one of the best sites that provides you and images also but good appearance quite as well. Next step is that you go slowly. First you sign up, choose your user name, give your mail address and code – best is to write it down somewhere, than choose your theme. Again – go slowly. I myself had a lot of trouble untila I learn hoe to pick a font, or insert a pic and now i am still learning. 😉 And the most important thing is to be patient and to write. Write and feel filled.

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s