Potpiši se.

Nastavljena je akcija prikupljanja potpisa za Inicijativu građana “Kultura kulturi”. Do sada prikupljenih 1320 potpisa, te sve veće zanimanje građana Grada raste iz dana u dan.

Podršku je dao prof. dr. Miodrag Živanović, profesor na Univerzitetu u Banjoj Luci, koji je čim je došao s puta zakazao termin za potpisivanje, te i davanje izjave i svega neophodnog u vezi podržavanja predstojećih kulturno-prosvjetnih dešavanja Inicijative.

Svoj afinitet pokazala je i Liljana Babić, sekretar Narodne i univerzitetske biblioteke RS, gdje ćemo sa direktoricom razgovarati o uključivanju biblioteke kao podrške samoj Inicijativi, te tako na jedno od najfrekventnijih kulturnih mjesta u gradu postaviti naše formulare za potpisivanje.

Nakon biblioteke navratili smo i do Muzeja RS, te sa direktoricom Nadom Puvačić porazgovarali o konceptu koji je akademski slikar Renato Rakić izložio na zadnjem okupljanju Inicijative – oduševljeno je dočekala prijedlog, potvrdila naše pretpostavke da je već propratila aktuelnosti vezane za obnovu i uređenje zapuštenog dijela Banskog Dvora, potpisala se, te ćemo razmotriti način podrške u daljem toku Inicijative.

Kao ljubitelj knjige oglasio se i Nedo Slavnić koji je odmah dao potpis, iako mu je nedavno Tržišna inspekcija zakucala na vrata zbog čega je morao zatvoriti sada već legendarnu antikvarnicu “AGORA”:

” Kažu ljudi treba biti pozitivan. Ovo je samo jedino što Crnogorci kažu: ‘Ostat’ zdrav u pamet’. Čovjek se još uvijek raduje jedino negdje u skrivenom dijelu duše ovom danu sunčanom. Moja ćerka ima tri djevojčice. To su tri anđela. Ali gdje oni ostaju? Moja ćerka nema posla osam godina. Ma znaš šta – mene ne čudi što nama već nisu naplatili ovo što stojimo tu! ”

Među mladim snagama potpis smo dobili i od dipl.ing.arhitekture Mile Mićića, poznatijeg kao autora  projekta “Čupkavih problema”, čije ćemo slike moći vidjeti upravo u Banskom Dvoru u narednom periodu, a potpis nam je obezbjedio još jedan mladi i angažovani Banjolučanin, Draško Stanivuković, koji se danas uspio javiti na putu u N. Topolu, te će nam takođe pomoći u sakupljanju konačne cifre od 3000 potpisa nakon čega ćemo moći izaći sa prijedlogom pred gradonačelnika.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s