Klimtovim radovima udahnut život

Prošlo je dvije godine, ali vrijedno je svakog ponovnog podsjećanja. Ovaj put to je oživljavanje Klimtovih umjetničkih radova kroz modele slikane od strane fotografkinje Inge Prader (autorkin rad za tekuću godinu pogledajte u provokatino-kolorističnoj drami Prepoznaj opasnost).

Gustav Klimt
Njegova najpoznatija slika „Poljubac“ (na gornjoj slici) hiljadama puta je umnožavana, i to ne samo na reprodukcijama, nego i na šoljicama za kafu, kravatama, torbama za kupovinu i brojnim drugim predmetima za svakodnevnu upotrebu. Svi obožavaju Gustava Klimta, ljubimca publike. Postao je predvodnik jugendstila, premda je pre bio neko ko je želeo da se obračuna sa umetnošću svog vremena, kaže Alfred Vajninger, istoričar umetnosti i kustos muzeja Belvedere u Beču.

detail-of-inge-praders-recreation-of-gustav-klimts-beethoven-frieze-1901Inge Prader’s recreation of Gustav Klimt’s Death and Life (1916)..jpeginge-praders-recreation-of-a-gustav-klimt-paintinginge-praders-recreation-of-a-gustav-klimt-painting-_1inge-praders-recreation-of-a-gustav-klimt-painting-_2inge-praders-recreation-of-a-gustav-klimt-painting-_3inge-praders-recreation-of-gustav-klimts-beethoven-frieze-1901inge-praders-recreation-of-gustav-klimts-danae-1907

(Izvor: newsartnet)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s