VRIJEDNO POGLEDATI Dashin Street Style

Jučer sam posjetila Banski Dvor i malu salu u kojoj je trenutno postavka (sve do kraja marta) umjetnice Drage Gajić. Imala sam želju da vidim njene radove, jer i sama volim street art, a kod nas ga rijetko kad možemo zapaziti, trenutno znam samo za Sush – Mush na blogovin -u (zbog kojih sam otvorila blog i na drugoj platformi kako bih mogla pratiti njihove objave).

Na osnovu par podataka iz najave Banskog Dvora, zainteresovala sam se i nisam se razočarala.

Street fashion je moda koja se sreće na ulicama, ne u modnim studijima. Obuhvata više stilova, a neki od njih su: Hippi, Funk, Gothic, Hipster, ženstveni… Najpoznatiji je svakako Celebrity Street Style.

Draga Gajić je autorka prvog street art style bloga u Banjoj Luci za koji je dobila nagradu za najbolju fotografiju 2013. godine na Internacionalnom takmičenju Best of street style, zatim je u Oslu osvojila 1. mjesto za najbolju fotografiju među studentima, a radove je sabrala i na jednom mjestu u jedinstvenoj knjizi Street Style Banja Luka by Dasha Gajic.

Na jednoj od fotografija vidjećete na ruci ispisane ‘Riječi (ne) bole?!’, kojima autorka svojom angažmanom želi naglasiti da je problem verbalnog nasilja jedan sa kojim se svakodnevno susrećemo.

Fotografije uživo su zaista nešto što vrijedi vidjeti, zato preporučujem odlazak do Banskog Dvora i uživanje u momentima koje je autorka tako dobro sačuvala. Osim ličnosti iz javnog života, vidjećete i lica male djece, više crvenokosih mladih djevojaka koje bogate sliku i prizore sa poznatih destinacija grada Banje Luke – jedna je meni omiljena: zgrada u blizini plaže na Mejdanu kraj Zelenog mosta.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Categories: Tags: , ,

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s