FOTO TAKMIČENJE Najljepše mjesto na svijetu ‘Bridge on Sava river’

Sinoć sam se upisala na takmičenje fotografije za najljepše mjesto na svijetu. Uđite na ovaj link: Foto contest ‘The most beautiful places’ , pretpostavljam da je potrebna registracija – i glasajte. Hvala onima koji se odluče.

Fotografija nosi naziv ‘Bridge on Sava river’, a opis je sljedeći:
One of the moment when I choose to take a photo while I was walking with my dog. This bridge connects two countries, Bosnia and Herzegovina and Croatia and during the last war it was cast down. I walked under it so many times and it is a part of my life. Every single thing that has anything in touch with my birth town kind a reminds me of my faily and my happy childhood. My mom is gone now and I miss her. I live with my own family, have a daughter and husband, but this part of me is missind. She had a cancer and died in terrible condition. That changed me, who I am. I appreciate every part of my childhood memory.

Translation:

Jedan od momenata kada sam se odlučila da napravim fotografiju, dok sam bila u šetnji sa psom. Ovaj most spaja dvije zemlje, Bosnu i Hercegovinu i Hrvatsku i tokom zadnjeg rata bio je porušen. Prošla sam ispod njea toliko puta i dio je moga života. Bilo koja sitnica koja ima veze sa mojim rodnim gradom na neki me način podsjeća na moju porodicu i sretno djetinjstvo. Moje mame nema više i nedostaje mi. Živim sa svojom porodicom, imam kćerku i muža, ali ovaj dio mene nedostaje. Imala je rak i umrla u užasnom stanju. To me je promijenilo, ko sam ja. Cijenim svaki dio sjećanja na moje djetinjstvo.

takmičenje fotografijatakmičenje fotografija2.png

Categories: Tags: ,

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s