FUTURE LEARN/BRITISH COUNCIL Unaprijedite svoj engleski

Uporedo sa slušanjem free webinara FIND A NEW CAREER IN 30 DAYS PROGRAM Zoe B ( One of Zoe’s advices: Life is short! You deserve to do work that you’re 100% passionate about!), unaprijedila sam svoj engleski pohađanjem tri kursa FUTURE LEARNA, a u saradnji sa British Councilom – to su:

EXPLORE ENGLISH.png, zatim

LEARNING ONLINE.png, kao i INNOVATION.png.


Više u biografiji: anagalic_cv_with_adds.

Ukoliko se bavite bilo čim što zahtijeva čitanje upustava, stručnih radova, djela klasične književnosti, pa makar i farbanja putem gledanja you tube kanala, poznavanje engleskog jezika je više nego potrebno. Ono što je veoma bitno je to da su ovi kursevi potpuno BESPLATNI¹.

Nažalost, kursevi koji se kod nas pohađaju, pa makar to bio i konverzacijski Oxford Instituta koji košta 80,00 – koštaju, i to dosta za džep jedne majke i supruge koja je nezaposlena, a i muž radi posao nevezan za struku (jako mala primanja); takođe IT Akademije na kojima bih htjela unaprijediti znanje o WordPressu, marketingu i sl. startaju od 180,00 KM (kada bih naučila kako sponzorisati nešto na FB-u kao da bih Boga vidjela), a i kurs Eleni za šivanje košta 140,00 KM (još jedno zanimanje koje gajim od malih nogu – naime, šijem od 7-me, ručno rađene odjevne predmete radila do druge godine filozofskih studija kada sam dobivši novac od predsjedničke stipendije uzela Bagat Danicu; danas želim nastaviti usavršavanje, a za to je potrebno dodatno znanje, ali i ulaganja).

Međutim, ono što zaboravljamo, a što se izgubi u svim poslovima koje radim, a zbog kojih nemam ni vremena da pohađam bilo šta od gore navedenog (zaboravila sam dodati da sam takođe početkom ove godine upitala mogu li besplatno pohađati kurs Ikonografije koji je koštao 200,00KM, ali bez uspjeha; prvi fakultet mi je bio Arhitektura, a ljubav koja me je tamo odvela je likovna umjetnost, otuda velika zainteresovanost prema umjetnosti kako likovnoj, tako i muzičkoj), to je da KREATIVNOST – NEMA CIJENU.

FUTURE LEARN2


¹ – Nije loše znati da se certifikat dobija naručivanjem za 34 američka dolara, te troškovima dostave po svakom završenom kursu.

(Foto: s-media-cache)

Categories:

2 Comments

  1. Thank you, dear Ianus; I used my English skills to translate one of temporary philosopher’s work and it will be published in our college magazine. I am happy…and, yes, it was not easy 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s