IZLOŽBA ART+FASHION Hamza Kulenović

Sinoć sam prisustvovala izložbi ART+FASHION fotografija mladog i divnog fotografa Hamze Kulenovića, te vam donosim svoje utiske. Izložbu je organizovao naš Art Klub Prostor, smješten u Boriku na adresi Kordunaška 22, koji su napravili prijateljsku atmosferu te nas lijepo dočekali, te dočarali ono što bi kultura trebala da čini – da nas uzdigne duhom.

Hamza je ovom prilikom želio da se posveti svakom posjetiocu pojedinačno i to je predivno i uradio. Ovo je odgovorio na moja pitanja o njegovim vanvremenskim fotografijama:

This slideshow requires JavaScript.

“Real beauty koncept započet je u februaru. Riječ o stvarnoj ženi u svijet mode – ono što su naše mane u stvari nas čini drugačijim od drugih, čine nas savršenim… Najveći kupci modnih magazina su žene i najveći kompleksi koje žene imaju stvaraju upravo ti modni magazini, statement, tj. način na koji one trebaju da izgledaju.

Danas se od žene očekuje da bude nešto što ona nije i da daje puno više nego što ona zapravo daje. Zbog toga su razvijene sve te društvene mreže, Instagram, Snapchat, Facebook, sve to nasilje da se ljudi prikažu savršenim i da žive savršen život iako to nisu.

Ova priča prikazuje u stvari jednu sasvim normalnu ženu kroz modne fotografije.”

 

Nešto specifično tvoje

Svaki koncept fotografije je različit, a ono što sam Hamza preferira to je crno -bijela fotografija.

New begining

DSCN6889_resize

New begining  – bijela boja je simbol novo početka, prikazano je proljeće kao upravo novo rađanje, vjetar u stvari to nosi.

Selfi

DSCN6906_resize

Pomno odabrani trenuci, dugogodišnji rad, te novi izazovi (Hamza nas planira iznenaditi radovima u analognoj fotografiji), ovog bihaćkog fotografa su doveli do kampanje za Ecco dizajnericu Inti Ferreira iz Haga (2014); u finale takmičenja za modnu fotografiju koju je organizirao magazin Elle Hrvatska – Elle Fashion FOTO TALENT; čitati o njemu možete u Crnoj Ovci, Urban magazinu, InFocusu, Graciji, Ljepoti i Zdravlje … Podržite njegov rad i pratite ga putem FB stranice Hamza Kulenović, Pinteresta @hamzakulenovic, Photovogue Italia i Stocksy-ja.

 

 

Categories: Tags: ,

Leave a comment