PRVO VEČE INICIJATIVE: Kultura kulturi zasjala poetskim sjajem

Iako je vrijeme zaprijetilo da će se večeras, kako kolega Danilo reče – usljed Božjeg gnjeva – rasuti banjolučka publika, održano je 1. Veče Inicijative građana Kultura kulturi i time je udahnut novi život kulturnom stvaralaštvu grada na Vrbasu.

Milan Rakulj i Goran Gavrić poznatiji kao Grga upriličili su poetsko nadmetanje koje je krenulo kao po nekom planiranom redosljedu, ali pretvorilo se zaista u nadilaženje različitih i njima neslućenih stihova koji su dirnuli brojnu publiku u srce.

posjećenost

Vijećnica Banskog Dvora večeras je pronijela brojne aplauze prisutnih ljubitelja umjetnosti, tako da smo se svi zaista osjetili kao učesnici. Danijel Mihić, pokretač Inicijative, na početku je prisutnima zahvalio na dolasku, te brojnim medijima koji su nas pratili sve ovo vrijeme, pjesnicima, gospodinu Matoviću (v.d. direktoru Banskog Dvora) koji nam je zaista izašao u susret i omogućio da oživi jedno već obamrlo kulturno tijelo grada i na kraju je pozvao sve one, a posebno mlade, koji mogu i žele da daju svoj doprinos kulturi te postanu i oni sastavni dio Inicijative.

 

Ukoliko se moram odlučiti za pobjednika ovog duela, ja moram reći da sam u jednom trenutku zaista stala srcem – riječ je o Milanovoj novoj pjesmi 1992. gdje je u stihu spomenuo kako je kao dijete pogledom ispraćao oca u vojsku. Beskonačno dugo. Nemam riječi, zaista. Sve pohvale i kritičaru te pratećoj gitari.

 

Do naredne večeri!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s