ZAR I TI SINE HRISTE Uvršten u Zbornik ‘Glasovi Melpomene’ 2017.

Avgust počinje lijepim vijestima.

Tekst pod nazivom Zar i ti sine Hriste, uvršten je u Zbornik radova ‘Glasovi Melpomene’, o čemu sam pisala kratko ovdje.

Naime, Zbornik književnih radova nosi naslov „Glasovi Melpomene” kao podsećanje na posljednje napisano djelo Jelene J. Dimitrijević, autobiografski roman „Melpomena” koji se čuva u Rukopisnom odjeljenju Narodne biblioteke Srbije.

Ove godine se obilježava 155 godina od rođenja jedne od prvih srpskih objavljenih pjesnikinja i prve žene u srpskoj književnosti koja se osmjelila da napiše i objavi prozno djelo – Jeleni J.Dimitrijević.

U tekstu ćete pročitati na koji način Sin Božji ne prihvata patnju, posebno dječiju (a vezanu za skorija dešavanja), te se zajedno sa svojim sabratom Jovanom (Krstiteljem) obraća svome Ocu, tražeći objašnjenje, koje mu ovaj neće (jer ga i ne treba, po njegovom mišljenju) dati. 

Dragi čitaoci, naredni period će mi biti turbulentan. Po iskustvenoj procjeni, nakon tačno dvije godine, trebala bih ponovo početi razmišljati i djelovati normalno (smijeh), jer se ne kaže džaba da sam u drugom stanju. Stoga, biću prisutna koliko mi to fizička, a i psihička sprema dopusti.

Vaša Ana

 

 

Categories: Tags: , , ,

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s