PROJEKAT: ŠKOLA KRITIČKOG MIŠLJENJA U MOSTARU

Lijepe vijesti.

Desetog novembra ćemo imati priliku da čujemo prvo predavanje  u okviru projekta Škola kritičkog mišljenja koje će održati Boris Buden¹ s početkom u 18 sati u kongresnoj dvorani hotela Bristol u Mostaru.

Škola je besplatna.

“Cilj projekta je promijeniti paradigmu obrazovanja koja obrazuje mlade ljude kao sljedbenike mišljenja i ideologija te predočiti mladima suštinu zapadne civilizacije koja se temelji na Hegelovoj misli da je samo kritičko mišljenje – mišljenje. Nevjerovatno je da još uvijek ima onih koji slijepo vjeruju u nevjerovatne priče profesionalnih prevaranata. A „slijepo vjerovati“ znači više vjerovati svojim ušima nego svojim očima. I tu, u nekritičnosti slijepog vjerovanja, leži porazni začetak svake ljudske gluposti.”

Predavači su: Esad Bajtal, Nerzuk Ćurak, fra Drago Bojić, fra Ivan Šarčević, Dino Pobrić, Dino Mustafić, Viktor Ivančić, Boris Dežulović, Predrag Lucić, Oliver Frljić, Dragan Markovina, Roko Markovina, Tomislav Jakić, Zlatko Dizdarević, Boris Buden, Snježana Kordić i ostali.

Svi zainteresirani za pohađanje Škole kritičkog mišljenja mogu se prijaviti putem maila skolakritickogmisljenja@gmail.com najkasnije do 9. novembra 2017. Formular možete preuzeti ovdje.


Ako smatrate ovaj projekt važnim, podržite njihov rad – SUPPORT – DONATE:
EUR – IBAN: BA 39 3381304821254154
SWIFT: UNCRBA 22
KM – UniCredit Bank: 3381302221253738

„ŠKOLA KRITIČKOG MIŠLJENJA“

USTANOVITELJ: CENTAR ZA KRITIČKO MIŠLJENJE MOSTAR (CKM)


¹filozof, publicist i prevoditelj, jedan od najznačajnijih intelektualaca s ovih prostora, koji već godinama živi u Berlinu, nakon što je doktorirao na berlinskom sveučilištu Humboldt

(Izvor: tacno.net)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s