KONKURS SI Summer Academy for Young Professionals Western Balkans (SAYP WB)

Upravo sam konkurisala na SI Summer Academy for Young Professionals (SAYP), konkurs za mlade profesionalce i one koji su željni znanja a mogu ga steći ovog avgusta na Malme Univerzitetu u Švedskoj.

Za prijavu sam saznala putem Mreže za izgradnju mira i našeg dragog Gorana Bubala,koji nam redovno šalje sve moguće informacije o svim mogućnostima gdje se sve možemo usavršavati u izgradnji svoje karijere: https://www.mreza-mira.net/vijesti/seminari-treninzi/ljetna-akademija-2018/.

O samom Švedskom Institutu i Ljetnoj Akademiji možete pročitati više na njihovom sajtu: https://si.se/en/apply/leadership-programmes/saypwb/, gdje ćete pronaći i kontakt osobe kojima se možete obratiti ukoliko vam bilo šta zatreba ili jednostavno sve informacije šta tačno od dokumenata vam je potrebno da aplicirate.

Pomogli su mi moja koordinatorica u IB programu Međunarodne mature Dijana Jujić, kao moj supervizor, kao i kolega Srđan Grbić koji mi je omogućio da provjerim svoj nivo poznavanja engleskog jezika i  dobijem certifikat bez kojeg nije moguće aplicirati.

Ova Akademija je šansa za sve mlade ljude Albanije, BiH, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Srbije i Švedske da unaprijede svoje znanje, ojačaju svoje organizatorske sposobnosti i na kraju – da se uvežu sa mladim ljudima cijelog svijeta, što je jedno od najljepših iskustava sigurno.


švedska2
Imala sam problema sa aploudovanjem dokumenata, ali u konačnici potrebno je par puta ponoviti istu radnju i sa desne strane se pojavi ova zelena kvaka 😀

If you are open-minded and want a real learning challenge, apply for SI Summer Academy for Young Professionals! The deadline for applications is 15 May 2018.

How to apply?
Please read the instructions, available on the SI website: si.se/saypwb.

Rezultate možemo očekivati krajem maja, a početkom juna, pa… poželite mi sreću.

 

3 Comments

  1. Stigli su rezultati, nisam odabrana.

    Pristiglo je 470 prijava i uopšte se ne čudim, uvijek ima neko bolji. A i pao mi je kamen sa srca jer bih morala ganjati pasoš, nikad nisam putovala avionom, bila vani dvije sedmice… i jedini logičan naredni potez jeste – samo sam još jače zagrlila Jovanu.

    Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s