KARL MARX 200th ANNIVERSARY

This year we are remembering a year of birth of our great philosopher and thinker, Karl Marx, as well as publishing his Manifesto of the Communist party.

Presentation made by Tea Mijatović.

Philosophy professor, Ana Galić, IB DP

Student: Tea Mijatović

 

3 Comments

  1. …Mislim da u ovom modernom dobu surovog neokapitalizma mnogi prizivaju lik i djelo slavnog poznavatelja europske politike i prije svega ekonomije, a mnogi njegovi postulati mogli bi se i danas iskoristiti za stvaranje nekog boljeg postneokapitalistickog svijeta, neka vrsta neosocijalizma, ovog puta boljeg od onog koji je vladao u proslom stoljecu surovih komunistickih i nacionalistickih diktatura, gdje se najpoznatije Marxovo djelo, Das Kapital, koristio na krivi nacin i od strane krivih ljudi…

    Liked by 2 people

    1. Svakako, čini se kako vrijeme više odmiče da nam ne predstoji ništa drugo nego vratiti se u prirodno stanje koje nam Ruso svesrdno preporučuje. Nakon Marksove dijagnoze oboljelog društva a koje naziva otuđenjem, otuđenjem svega i svačega od ljudskog, nema nam nekog značajnijeg napretka. A radnici nakon njega nisu do danas dobili ništa i nikog ko bi kao on stao u njihovu odbranu, sem opijuma (religija) koje u zadnje vrijeme gutaju šakom i kapom.

      Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s