MUZIČKA SEDMICA NA AUTHOR ANAGALICBLOG (DAN 3.): Robin Schulz

DJ je skraćenica za – da li znate? Tuc, tuc, tuc, tuc – dok traje Fresh Wave i građani Banje Luke i do pet ujutro ne znaju više šta da rade, osim da izađu i oni na Kastel i počnu plesati – tako ćemo i mi poslušati mudru narodnu: Ako ih ne možeš pobjediti, pridruži im se.

Robin Schulz ili ako bukvalno prevedemo Crvendać, je njemački muzičar, DJ i producent. Hitovi koje je Schulz izbacio su brojni, a najpopularniji je postao svojim saradnjama kako sa Mr. Probz-om u ljetnjem hitu iz 2014.  “Waves”, kada je harao top listama širom svijeta – u Austriji, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Švajcarsoj i Velikoj Britaniji, onda i sa drugim remiksom, takođe iz 2014. godine, odnosno “Prayer in C“, Lilly Wood and the Prick, sa kojim je vrhunio u Austriji, Njemačkoj, Švajcarskoj, Luksemburgu, Francuskoj, Holandiji, Belgiji, Grčkoj, Italiji, Mađarskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, Poljskoj, Danskoj, Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Portugalu, Španiji, Irskoj i Velikoj Britaniji.

Naredni singl “Willst Du“, pušten je 22. avgusta 2014. i to je Schulzov remiks njemačkog benda Alligatoah i istoimenog hita “Willst Du“, a  za njim i “Sun goes down” 22. oktobra, koji je napravio zajedno sa britanskom pjevačicom Jasmine Thompson.

Nakon ovog međunarodnog uspjeha i prepoznatljivosti gotovo na svakom koraku, Schulz objavljuje i drugi album pod nazivom “Sugar”, čiji prvi singl nosi isti naziv: “Headlights“. Ovaj album nije imao onakav uspjeh kao što je to imao prvi, odnosno ovaj singl, mada već druga pjesma, sa istim nazivom kao i album, “Sugar“, ima veći uspjeh.

Treći album nosi naziv “Uncovered” i objavljen je 29. septembra 2017. godine. Na njemu je gostovao i James Blunt u singlu “Ok“, a na albumu gostuje i David Guetta i Sam Martin. O saradnji sa Guettom kaže sljedeće:

“David Guetta mi je postao veoma dobar priajtelj. Mi se znamo sada već nekoliko godina; mnogo me je podržavao na početku moje karijere. Često se družimo zajedno i već sam bio domaćin na njegovim “Fuck me I’m famous” noćima u Ibizi 2016. i 2017. godine. Nakon nekoliko remiksa bilo je vrijeme da snimimo i pjesmu zajedno.”

Ono što treba spomenuti jeste i Schulzovo nastupanje na festivalima iTunes u Londonu (kao vodeći DJ), Ultra Music festivalu u Majamiju, Tomorrowland u Belgiji i Brazilu, a poželjan je i dalje kao lokalni DJ na Ibizi i u Las Vegasu.

O tome šta utiče na njega Schulz kaže:

“Pod uticajem sam mnogo faktora. To može biti bilo šta! Dobar glas, dobra pjesma ili generalno neko sa kim sam uvijekhtio raditi ili čiji sam potpuni fan. Manje je riječ o velikim imenima već o nečemu što me pokreće.”

Robin Schulz iza sebe ima 15 miliona prodanih ploča, za koje je dobio preko 250 zlatnih i platinum nagrada, četiri ECHO i Grammy nominacije. Pjesme su mu došle na prvo mjesto u preko 20 zemalja a broj 1 je bio na iTunes-u u više od 70 zemalja. Sa preko četiri biliona streamova, Roin Schulz je najslušaniji kanal umjetnika na planeti danas. Prvi je njemački umjetnik koji je zauzeo prvo mjesto na svjetski poznatim Shazam dijagramima.

Kažem, opravdano. Džokeji jašu konje, a ovaj džokej jaše zvuk.

Izbor urednika:

 

ana_potpis

 

 

 

 

Tekst prenio: Mreža za izgradnju mira

Categories: Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s