NEGUJMO PISANJE: Da li treba izbjegavati rodni dom?

Da li treba izbjegavati rodni dom? Ovo pitanje je nastalo prilikom razmišljanja o svim onim ljudima kojima ne vjeruju najbliži – počev od Isusa i njegovog rodnog mjesta, a zatim od svih mladih ljudi ili onih malo starijih koji vjeruju u jednu svoju ideju i njoj su posvećeni bez obzira na profit koji bi mogli imati od toga, pa sanjaju o ostvarenju. Koju ideju vi imate i da li ste posvjedočili da nekoga u vašoj blizini ne podržavaju najbliži ili čak vas same?

Pričajte mi.

Nađite me i na Fb stranici Author anagalicblog kao i na Instagramu @authoranagalicblog.

 

Categories: Tags: ,

3 Comments

 1. Сепарација је природни процес, избегавање је дубоко, још увек свесно незадовољство собом, а “бекство” несвесно одигравање, абреаговање, “acting-out”, како би то рекли психолози.
  Поздрав за Бања Луку.

  Like

 2. Separacija kao proces odrastanja (u tom smislu shvatam ovu separaciju, nezadovoljstvo samim sobom i bjekstvo). Ok. Neprihvatanje o kojem ja govorim je – nema bježanja od samog sebe, riječ je o tome da te ne prihvataju onakvog kakav jesi, kada izabereš baš sebe, a to rade baš oni najbliži. Tvoje želje, tvoje snove, tvoje ljubavi, tvoje momke. Bilo šta to te čini drugačijim od ostalih i onoga koji će ići sam na žurku na koju on želi, ne na koncert na koji će svi ostali ići baš taj vikend.
  Voljela bih čuti malo više o “acting/out”-u, možda pronađem na internetu.
  Hvala i pozdrav iz Bl

  Liked by 3 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s