NJEGUJMO PISANJE: Ovaj post nije namijenjen muškarcima, pa vas lijepo molim da ovaj put zaobiđete ovaj tekst. Hvala vam. Nemoj ljutiš…

Ovaj post nije namijenjen muškarcima, pa vas lijepo molim da ovaj put zaobiđete ovaj tekst. Hvala vam. Nemoj ljutiš

Ok, drage žene – jedna konstatacija – MUŠKARCI SU KRETENI. O, da. Što prije to sebi utuvite u glavu to će vam život biti ljepši. Ako se možda propitujete da li jesu ili nisu – JESU. I odmah će vam život biti lakši. To priznanje je takav dubok udisaj kao kada se popnete na Banj brdo i zastanete dok gledate Banjaluku kako raste, a pluća se pune neisprljanim mirisom prirode, a uši vam poigravaju od zvukova raznih ptičijih pjevova.

Ako vam kaže da vas voli, pazi sad, “manje-više” i nakon toga vam se nikad više ne javi već podrazumijeva da ste raskinuli; ako vas naziva pogrdnim imenima – kravo, gusko…; ako smatra da svaka vaša poruka u stvari predstavlja gubljenje vremena; ako smatra da se APSOLUTNO NIKAD ne mora javljati gdje je s kim je šta radi, kako se sada u ovom trenutku osjeća – šta smo rekle? Ako morate zgrtati smeće kako bi prošli do kompjutera u njegovoj sobi; ako se morate izvinjavati zbog toga što mu čistite sobu i sklanjate stvari, perete robu; ako se skloni iza vas kada naiđe auto pa vas okupa vodom; ako se smije kao hijena kada pričate o vašoj budućnosti; ako mu date drugu šansu a on vas odmah odvede kod sebe u stan kada nema roditelja i odmah prelazi na stvar (a pošto mu niste dali ONO što je on htio, više vas ne zove; po drugi put); zastadoh, ajmo vi…

Samo malo, to neka od vas misli: – Ma daj, nije to baš tako, promijeniće se… (TJ. JA GA MOGU PROMIJENITI). Auh. Kakva stranputica.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a možete me uvijek kontaktirati i putem stranice O meni (ili Kontakt stranice).

 

 

4 Comments

    1. U svakom slučaju, pretpostavila sam da je u pitanju jedan “sumnjiva” kritika/komentar koji još uvijek nije načisto sa samim sobom ko je i šta je pa onda naravno ni sa takvim izjavama, već je ono i jesam i nisam. Ali ok, bitno je da se sebi prizna ko si i šta si, pa tako da se ne zahvaljujem na komentaru.
      Ali ok, šta je tu je.

      Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s