NJEGUJMO PISANJE: Vidi se da si čovjek, misliš previše, kažem ti ja

Jedan od tekstova štampan za dr Anu Stjelju i zbornik Glasovi Melopomene, povodom 155 godina od rođenja Jelene J. Dimitrijević, pod nazivom – Zar i ti, sine Hriste?

 

Odlomak:

(sveti Jovan se obraća Gospodu Isusu Hristu)

-Vidi se da si čovjek, misliš previše, kažem ti ja. Ali da te ne osuđujem, razumijem te. Razumijem te, vjeruj mi. Ali, ništa tu nisam mogao učiniti. Ja sam učinio svoje onda kada je na mene bio red, to je tačno i mogu ti reći da nije bilo lako – biti božji menadžer je težak posao kao što je težak svaki marketinški prljavi potez.

Niti mi je ko povjerovao, niti htio povjerovati, plus su govorili da sam lud ili da mi noge smrde. Nije lako ubjeđivati ljude koji su već sve prošli u životu i sad samo u potpunom mraku čekaju – šta? Ne znaju ni oni sami. Pakao je loš drug, moj brate.

I onda se pojavim ja sa svojim propovjedima o spasenju i pokajanju – misliš da mi je neko povjerovao? E, to kada sam preživio mogu vala sve da dočekam. A nije malo ni to što sam živ vinut na nebo pa ne znam ko me i gdje me ispusti ovdje. To su bila teška vremena.

 

Ostatak teksta možete pročitati klikom na link: OBJAVLJEN ZBORNIK KNJIŽEVNIH RADOVA “GLASOVI MELPOMENE” sa tekstom “Zar i ti, sine Hriste?” autorke Ane Galić kao i na https://issuu.com/anastjelja/docs/glasovi_20melpomene.

 

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s