NJEGUJMO PISANJE: Ko sam onda?

Ko sam? Zaista ja? Čim priznam sebe i svoju suštinsku odliku u smislu neke stvari (obične neke stvari), ja ću postati slobodna. Za druge, ali i za sebe i svoje MOGUĆNOSTI.

Ko sam onda?

Ana. Galić Ana. Žena i majka. Domaćica. Čokoladno-smeđe boje kose. Smeđih očiju. Sa viškom kilograma. Često nesigurna u sebe. Previše samokritična. Previše u svom svijetu. Previše u lijepom svijetu.

Volim da maštam. Ne da letim nego kako dobro pobjeđuje zlo. Najnoviji nadimak mi je Cunami. Čula sam da govore i da sam dosadna. Pragmatična, u onom lošem smislu. Filozof sam. Baš volim filozofiju. Volim čitati. Volim pisce koji uvijek idu korak iznad stvarnosti i korak unutar sebe. Slaba sam na sirove ljude, koji djeluju impulsivno, nagonski, neproračunato, koji su jednostavni.

Nisam voljela svoje ime kada sam bila mala. Htjela sam duže, bar dugo kao Dragana. Govorila sam u muškom rodu kada sam bila baš mala. Ne znam zašto.

Kada se naljutim radim stvari koje nemaju veze s mozgom.

Ne volim novine. Pomalo sam autistična.

Volim žensko tijelo. Volim i svoje. Voljela bih da me ljubljeni naslika kao u Titaniku. Ali, stidim se. I uvijek volim više da ja stvaram. Aktivna sam, ne pasivna.

Cijenim samo rad.

 

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

2 Comments

  1. “Žena i majka. Domaćica. Čokoladno-smeđe boje kose. Smeđih očiju. Sa viškom kilograma. Često nesigurna u sebe. Previše samokritična. Previše u svom svijetu” ovo kad sam čitala pomislih Bože pa to sam ja 😀

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s