NJEGUJMO PISANJE: Ljubav je bolest

Narednih dana ćemo se podsjetiti tekstova sa Pulse.rs magazina, moje malenkosti. Prvi u nizu je Ljubav je bolest. Ono što ove tekstove čini dodatno lijepima jesu surreal fotografije različitih umjetnika, po mom izboru, a sa kojima sam ostvarila saradnju i odobrenje da koristim njihove fotografije. Uživajte.

Odlomak:

Ljubav je bolest – naučnici su je registrovali, te su ponudili i lijek – razumnitin – tako da ko god osjeti sledeće simptome – leptiriće u stomaku, blagu nesvjestivu, gubitak apetita, pojačanu potrebu za onim od koga smo oboljeli – znajte da je riječ o bolesti i to ozbiljnoj, ukoliko ne dođe do liječenja. Naime, razvijanje hroničnog oboljenja dovodi do stvaranja imuniteta i osoba više ne može da razlikuje zdravo od bolesnog stanja. Posebno se trebaju čuvati adolescenti, jer njihove hormonalne fluktuacije predstavljaju plodonosno tlo, saglasni su naučnici iz Svjetske Zdravstvene Asocijacije za nervna oboljenja MUZAR.

Ozbiljno? Ne, nego kratak pregled satiričnog presjeka problema kojima se bave ‘organizacije’ širom svijeta.

“Ljubav je paničko iskustvo pra-jednog, nerazorivog temelja života i stoji bitno u odnosu sa smrću, uvek je prožeta smrću; a smrt za čoveka nije svest prostog nebivstva, ona znači negaciju

konačnog lika, njegovo ukidanje i time oslobađanje za pratemelj, iz čijeg slućenja ljubav zapravo crpe svoja najveća ushićenja… Ljubav je onaj osnovni fenomen postojanja u kome smo otvoreni za ne-smrtnost smrtnog. U ovoj kratkoj formuli hteli bismo da izrazimo da se ona ne iscrpljuje u jednom međuljudskom odnosu — da ona dobija svoj pravi smisao u egzistencijalnom odnosu konačnog čoveka prema neiscrpnom temelju života”, piše Fink o ljubavi kao jednom od osnovnih fenomena ljudskog postojanja.

Čitav tekst pogledajte klikom na anagalicblog link: Ljubav je bolest. ili na Pulse.rs link Ljubav je bolest.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Prateće slike: Nikolina Petolas – Surreal Art ©

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s