NJEGUJMO PISANJE: Koja je tvoja najljepša uspomena?

Pita Sunđer Bob Lignjoslava – Koja je tvoja najljepša uspomena? I Lignjoslav stade razmišljati (snijeg pred očima, boje kada završi program) – NIŠTA. Onda zaključi da je to užasno i poče da plače, i Sunđer Bob sa njim. Ajoj, ajoj.

Recite mi – koja je vaša najljepša uspomena? (a ako ima potrebe naći ću i ja nešto)

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

15 Comments

 1. Pa kod mene uglavnom one bliske sadašnjem meni i trenutku u kojem postojim, bliže vremenski uglavnom. Povezane uglavnom sa nekim osećajem slobode. Možda neke šetnje drugim mestima, neke osobe. Ne znam. Ne mogu sad baš ni da se setim. Reci ti.

  Liked by 1 person

 2. Pa iskreno, u istom sam stanju (osmijeh). Kako se nisam neke situacije ili uspomene konkretno sjetila jer pretpostavljam da ili ih ima previše ili sam zapala u ono stanje kad pamtim samo negativne stvari, onda sam odlučila da ne napišem nijednu. Ali ajde…Da pokušam…

  Liked by 1 person

 3. Na primjer, prelijep snježni dan, pa kada izađeš iz već ustajale kuće u onu kao nož oštru svježinu, odmah te razbudi. Valjda je to jedna od lijepih uspomena. Jedna dječija bi bila kada mi je majka u prodavnici na licu mjesta uzela crvenog plišanog medu, jer mi se baš baš dopao, a običaj je bio da ne smijem progovarati kada idem sa mamom u prodavnicu, a kamo li da tražim nešto…Ha ha ha. Sada kada sam i ja majka, jedna od ljepših skorijih uspomena je da se obistinila jedna od mojih vizija od prije nekoliko godina, kada sam raskinula sa jednim mladićem pa mislila da neću naći nikoga i da ću se zamonašiti, sva u suzama, a ta je da sam u novinama vidjela sliku majku kako radi jogu a u položaju je lotosa, te na koljenu joj sjedi njena beba, a moja djevojčica je dovoljno porasla da razumije značaj fizičke aktivnosti te da radi ono što ja radim – pa se sada ta slika obistinila. Ima i na poslovnom planu uspjeha, kao polaganje stručnog ispita, mislila sam da ću biti vječiti pripravnik jer nema posla, kao mlađi referent u Tijesnoj koži, ha ha ha.

  Liked by 2 people

  1. Mislio sam da se provučem, heh. Pa meni su najdraža sećanja sa nekih mojih mini-putovanja iz drugih gradova i mesta, ali ona su dosta neodređena i apstraktna, to je jednostavno atmosferičnost drugog mesta, određeni prizori, sam doživljaj tog mesta, pa se u tom smislu i nema bogznašta za kazati. Više su za neki poetičniji zapis. Ali evo jedna skorija uspomena, koja nije sa putešestvija, već lokalna. Ako je uopšte uspomena, jer je jako skora. (Pretpostavljam da ako nešto može da se nazove uspomenom mora da ima patinu na sebi). Ali nema veze. Evo je: Hodam trotoarom utonuo u neku dilemu, dvoumljenje, da li da napravim neki kompromis, čemu nisam sklon, a vezano za neki posao. I baš u tom momentu ugledam nekog drugara iz škole, kojeg pre toga nisam video nekoliko godina, kako izlazi iz neke prodavnice audio-muzičke opreme. A on se inače ceo život bavi samo muzikom i iznajmljivanjem audio-muzičke opreme, i može se reći da je on na neki način oličenje beskompromisnosti. I eto, baš ga tad ugledam kako izlazi iz te prodavnice audio-muzičke opreme, a ceo život se bavio samo muzikom i iznajmljivanjem audio-muzičke opreme. hhaha..

   Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s