NJEGUJMO PISANJE: Filozofizam je nehumanizam

I malo esencijalne filozofije, a riječ je pak o egzistencijalnoj, hah (osmijeh). Šesti dan Pulse.rs tekstova moje malenkosti je namijenjen Sartru i FILOZOFIZAM JE NEHUMANIZAM. Uživajte.

Odlomak:

Kako je u modi postalo izjašnjavati se egzistencijalistom, tako je u stvari sam egzistencijalizam – ništavan, žali se Sartr. Kako stvari stoje s filozofizmom, odnosno filozofijom?

U eri marketinških trikova, internet zarada od kuće, ogromnih menadžerskih plata stečenih preko noći  – uz upitne svakako kvalifikacije tih eksperata za prezentacije firmi sa ‘dugogodišnjom’ tradicijom, od jedne eventualne dvije godine na sceni, jedan od glavnih sastavnih dijelova preduzeća je i FILOZOFIJA – gdje se ispisuje kratka misija i vizija firme i njenog plana osvajanja tržišta.

„Novinar koji piše sitne vijesti u Clartes potpisuje se: egzistencijalist; i u samoj stvari riječ je danas poprimila takvu širinu i takvu protežnost da više baš ništa ne znači.“

Žan-Pol Sartr

Sartre_1967_crop

 

Čitav tekst pogledajte klikom na anagalicblog link: FILOZOFIZAM JE NEHUMANIZAM ili na Pulse.rs link Filozofizam je nehumanizam.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Fotografije: Pulse.rs magazin ©

Categories: Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s