NJEGUJMO PISANJE: Dekart i Brus Li u Šaolin hramu

I deveti i finiš. Tekst pod nazivom Dekart i Brus Li u Šaolin hramu na Pulse.rs magazinu objavila je moja malenkost prošle godine, a za fotografije opet je zadužen jedan od trenutno aktivnih surreal umjetnika. Zaista su predobri. Uživajte.

Odlomak:

Meditacije, prve, druge, treće, petnaeste, osamnaeste, pričao je Dekart sebi u njedra. Trening je krenuo. Mladi učenici su se postrojili i pratili svaki pokret, misao i savjet koji im je učitelj uputio. Brus Li nije bio lagan učitelj, znao je dovesti svoje učenike do plača. Upravo je jedan plakao jer nije mogao izdržati više pozu obrnutog lotosa (kada ste u fazi lotosa, a dubite na glavi), Brus Li mu je prišao i klepio ga iza ušiju – ti sebe zoveš Majsterom?! Dosta! Sasvim sigurno nikome nije bilo u interesu da ga uznemiri u trenutku njegovog predavanja potpunom utonuću u savršenu tehniku meditacije, koju je Dekart kao najbolji učenik najbolje i savladao. Počeo je misliti u jednom momentu, kad, pojavi se Dekart I:

– Ovaj svijet je vječno živa vatra koja se sa mjerom pali i sa mjerom gasi! U momentu se okrenu Dekart i postade Dekart II:

– Nema kretanja. Ne želim da razovaram na tu temu.

Smjena je krenula.

– Reci mi onda, kada ćeš dva puta stati u istu vodu, molim te, nemoj misliti da te vrijeđam ili da unižavam tvoju inteligneciju, ali objasni mi molim te lijepo, na koji to način ti nećeš biti drugačiji sutra, za sat vremena, za 5 sekundi u odnosu na sada samog tebe, Dekarta tebe. Objasni!

Hidden aviary, Tom Chambers

 

Čitav tekst pogledajte klikom na anagalicblog link: Dekart i Brus Li u Šaolin hramu ili na Pulse.rs link Dekart i Brus Li u Šaolin hramu.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Photos kindly permitted to Ana Galić by it’s owner, Tom Chambers Photography ©

Categories: Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s