NJEGUJMO PISANJE: Kada naiđete na tako dobro djelo, knjigu ili nečiji požrtvovan rad – pohvalite ga/je

Author anagalicblog

Kada naiđete na tako dobro djelo, knjigu ili nečiji požrtvovan rad – pohvalite ga/je. Jer to je ljudski. Možda smo na to zaboravili u ovoj sveopštoj strci da ugrabimo koju marku više, a moleći se Bogu da to uspijemo ne uradivši ništa ili skoro pa ništa, ali pohvalite onog ko je zaista posvetio veliki dio svoga vremena i svoga života da uradi nešto plemenito.

O kome je riječ?

Neću da krijem o kome se radi – riječ je o autoru knjige Terapijsko pisanje, prof. dr Darku Tadiću. Nedavno sam odlučila da kupim njegovu knjigu (pogledajte tekst: KREATIVNO PISANJE DARKA TADIĆA: Pisanje kao terapija), te smo se profesor i ja sastali ovdje u Banjoj Luci i kako bi se upoznali pa razmijenili interesovanja. Knjigu još uvijek čitam i već sam se javila blog drugarici kojoj se dopala ideja o pisanju kao terapiji pogotovo zbog togašto prolazi možda jednu od najtežim bitki u svom život – rak, kako bi je i ona uzela ili ću joj ja prebaciti, a već sam toliko zadivljena nesebičnom pomoću profesora Darka.

Zajedno sa ljudima koji su proživjeli i one malo laganije ali i teške traumatične trenutke, profesor Tadić odlučno na jedan profesionalan i izuzetno stručan način rješava pisce (više i na njegovoj  stranici Kreativno pisanje) svojih iskustava i svih onih emocija koje nam ne daju da se otmemo od prošlosti i nastavili živjeti normalno. Ne jednom, nego više puta tjera ih da prožive i prožive svoje iskustvo dok ne postanu dovoljno jaki da pišu u trećem licu i krenu dalje. Bezbrižno ili kako sam kaže:

“Jednom kada vam sopstvena trauma bude dosadna, to je siguran znak vašeg napretka. Dosada je signal vašeg mozga da je vreme da krenete napred sa sopstvenim životom.”
prof. dr Darko Tadić

Zahvalio se, naravno.

I vi se zahvalite, jer “svaka mala pomaže“. Budimo ljudi.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

2 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s