NJEGUJMO PISANJE: 8. mart – nema puno pravih odluka povodom ovog “praznika”

Author anagalicblog

Dakle, nema puno pravih odluka povodom ovog “praznika”:

1.Mogu otići na Osmomartovski marš, gdje je prije nekoliko godina na jednom od transparenata stajalo – neću ružu, hoću posao

2.Mogu s mužem otići na piće vani i proslaviti uz jednu ružu očekivajući neki mini-poklon i pažnju

3.Mogu ne uraditi ništa po tom pitanju već bojkotovati jer nije u skladu sa običajima SPC-a

4.Da razmislim o svemu.

 

Odlučujem se za broj 4.

Dakle, ajde da vidim šta se to dešava sa ovim maršom. Spomenula sam jedan od transparenata jer neću ružu hoću posao, je ono u što se isprva protest žena koje neće da rade baš taj dan paradoksalno pretvorio. Dakle, žene su se taj dan pokupile i išle u štrajk, a one su i uspjele da ostvare nešto što im je bilo potrebno, a to je da muž ostane s djetetom kako bi ona mogla nešto za sebe da uradi. Ok, meni odgovara. Treba sve i jedna tako da ga dovede u red.

Dalje, ako odlučim da se posvetim romantičnom sanjarenju taj dan – daleko sam od one početne zaljubljenosti koju sam imala nekad, opet nisu neki uslovi za trošenje kako bih jela po restoranima, muž dolazi umoran s posla žekjan djeteta, a osim toga, mogu se  te pare potrošiti na mnogo humanije stvari; a cvijet kao simbol 8. marta mene asocira na…Ali ama baš ninašta. Cvijet i 8. mart je spojen jer tada kreće proljeće i ne vidim ništa revolucionarno a vezano za prava žena – u tom jednom potezu.

Broj 3. Nisam hardcore vjernik otkako mi je majka umrla, posvetila sam se drugim stvarima, malo sam došla sebi i neke stvari preuredil, tako da mi Gospoda Isusa Hristosa sada predstavlja neko drugi, a Crkva sam i dalje ja, naravno. Hoću li ili neću proslavljati 8. mart, moja je stvar, ne nekolicine popova koji rijetko kada da dostojno izvrše post na vodi, na pomen večernjeg molebana se nasmiju i tako dalje…Zaista nije vrijedno daljnje pažnje.

Da razmislim o svemu. Učinjeno. A kako sam parfeme za moje najbliže žene davno pripremila, to ću riješiti, sa mužem vidjeti kako bismo mi mogli izdvojiti bar malo vremena za nas same, ostalo…

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s