NJEGUJMO PISANJE: Jeste li pomjerili sat?

I taman sjedam za laptop u 9, mislim – Jest da je nedjelja ali daj da ubacim jedan citat za dobro jutro, kad ono pogledam na sat u desnom donjem uglu – 10:03. Opa! Dakle, kasnim sat vremena – jer…nije više jutro…

Tražim tekst o kreativnom pisanju, na našem jeziku nema ništa od jednog ili dva kraća teksta, sve je naravno na engleskom, pa odlučujem da me mimoiđe ova čaša, što bi rekao Isus.

Hajmo još jednom ponoviti cilj pisanja – da budemo u kontaktu – pišem vam, vi meni, pričamo, ajmo onda. Imam osjećaj da ste se uspavali. A jedan jedini ozbiljan savjet za pisanje i poboljšanje pisanja jeste da – PIŠETE. A kao što rekoh kreativno pisanje kao jedan vid terapije neka nam bude vodič kroz neku vrstu ispovjednog pisanja. Ako neko ima iskustva neka podijeli sa nama.

Najjednostavnije bi bilo da podijelite – kako se osjećate? Uvijek ima uspona i padova, ali jeste li osjetili ikad olakšanje kada to podijelite sa nekim? Sa neznancem je možda čak i učinkovitije, ali napisati na papir ili jednostavno izgovoriti kako se osjećaš zaista je lijek.

Ja sam imala dva tri dana, uključujući i danas velikih problema sa probavom – tako me stomak boli da me i glava boli, čak i leđa, a staviti u usta ne smijem ništa da me takav bol ne obuzme da se sva grčim na krevetu. Najgore je naveče kada se umirim i trebam zaspati. Izgleda da je krenuo gastritis, rana faza. Što znači da ništa začinjeno, masno, ljuto, preslano niti puno slatko ne smijem jesti; uglavnom kuvano.

Uživajte u lijepoj nedjelji.

Sada vi.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

ana_logo

 

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

 

 

Categories: Tags: ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s