DANAŠNJI BLIC.RS: Filozofija se voli i van učionica

O Sofia kafeu, filozofskom projektu Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia imate priliku da čitate danas u Blic.rs-u, prvoj filozofskoj večeri koja je održana 28. marta 2019. godine od 19:00 časova u piceriji Verdi u Banjoj Luci, čiji je predavač bio Nikola Bogićević.

FILOZOFIJA SE VOLI I VAN UČIONICA

Prvo filozofsko veče Sofia kafe, Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, okupilo je u Banjaaluci oko 30 ljubitelja mudrosti.

Predavač Nikola Bogićević izneo je temu Narativistički argument i objektivnost u Filozofiji istorije. Veštim moderiranjem i aktivnom diskusijom ovo filozofsko veče naznačilo je uspešan početak Međunarodnog projekta Sofia kafe, sa ciljem širenja filozofije i van akademske zajednice, poručili su iz Udruženja.

-Moglo se čuti više kvalitetnih pitanja, argumenata ali i odgovora kako predavača tako i okupljenje publike koji su pokazali da Banjaluka ima kritičnu misleću masu te se slobodno može poravnati sa gradovima u regionu, ali i šire, te njegovanjem filozofije kao majke svih nauka uvrstiti se sa još jednim razlogom više kao kandidat za kulturnu prestonicu 2024. godine – naglasila je predsednica udruženja Ana Galić.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s