SOFIA KAFE NA BUCI: Održano prvo filozofsko veče u Banjaluci

Vijest o Sofia kafeu danas je prenešena i na Buka magazin. Hvala Maji, hvala Buci.

Izvor: Buka magazin
Foto: Danica Turanjanin

Prvo filozofsko veče projekta pod nazivom Sofia kafe, Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia održano je prošli četvrtak u piceriji Verdi, preko puta Gimnazije Banjaluka.

Pred blizu 30 okupljenih ljubitelja mudrosti predavač Nikola Bogićević je iznio temu Narativistički argument i objektivnost u Filozofiji istorije, te njegovim vještim moderiranjem i aktivnom diskusijom prisutnih ovo filozofsko veče naznačilo je uspješan početak odvijanja Međunarodnog projekta Sofia kafe, Udruženja Sofia sa ciljem širenja filozofije i van akademske zajednice.

 

 

U toku same večeri moglo se čuti više kvalitetnih argumenata, pitanja ali i odgovora kako samog predavača tako i okupljenje publike, koji su pokazali da Grad Banja Luka ima kritičnu misleću masu, te se slobodno može poravnati sa gradovima u regionu, ali i šire, te njegovanjem filozofije kao majke svih nauka uvrstiti se sa još jednim razlogom više kao kandidat za kulturnu prestonicu 2024. godine.

 

 

Ovim projektom se želi i pokazati mladima da njihov poziv i diploma zaista vrijedi – kako je ovo projekat od međunarodnog značaja, očekujemo prepoznavanje vrijednosti filozofskog angažmana kako predavača tako i publike, te dodatno ubrzati zapošljavanje pomenutog kadra.

 

Published by Ana Galić magistar filozofije

Ana Galić je magistar filozofije i profesorica filozofije i sociologije. Bavi se filozofijom, prevođenjem i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci. ©Ana Galić. Sva prava zadržana.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: