PIŠEMO ZAJEDNO: 18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi (Dan 5.)

Author anagalicblog

Jedna od najkraćih priča ubjedljivo. Dan peti kako se već družimo.

Rad pod imenom Kako znaš da te volim, autorke Ane Galić, uvršten je 20. februara 2017. godine u Zbornik radova KR Balkan 2017.

Odabrane autore možete pogledati i klikom na link: Kreativna radionica Balkana – projekti.

 

Narednih 19 dana čitamo kratke priče18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi. U narednih 19 dana pročitaćemo kratke priče moje malenkosti nastale u zadnjih nekoliko godina unazad, sve maltene objavljivane po različitim vrstama konkursa, časopisa, zbornika i portala – Strane, Kult, Vesna, Kulturište, KR Balkan, Glasovi Melpomene. Moć reči i sl.
Najteže mi je bilo objaviti priče u zborniku gdje se plaćala kotizacija, pa sam u tom momentu zaista bila veoma potištena s obzirom da ni muž ni ja nismo imali novaca ni za najosnovnije potrebe (mlijeko, pelene, vlažne maramice i sl), a kamo li za tamo neke priče u tamo nekom zborniku. Novac sam na kraju dobila na poklon i uspjela sam.
Taj trud da objavim svoje kratke priče rezultiraće i objavljenom zbirkom kratkih priča na kraju ovog puta, a sad na vama ostavljam da razmislite koji bi to naslov zbirke mogao biti.
Za sva pitanja koja vas interesuju oko pisanja, tema, oko pripremanja za prvu knjigu, slobodno mi se obratite. Ako već do sada niste saznali pripremila sam vam i on-line kurs – Kako objaviti svoju prvu knjigu, ali opet za sva eventualna pitanja, obratite mi se putem e-mail adrese: ana.galic.bl@gmail.com.

Prve četiri priče pronađite na linkovima:

PIŠEMO ZAJEDNO: 18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi (Dan 4.)

PIŠEMO ZAJEDNO: 18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi (Dan 3.)

PIŠEMO ZAJEDNO: 18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi (Dan 2.)

PIŠEMO ZAJEDNO: 18 kratkih priča i jedna koju ćete dovršiti vi (Dan 1.)

 

Kako znaš da te volim?

 

Evo kako. Pogledao si me sa pogledom koji je odjednom izrazio i tvoj ponos, brigu, šta ću ja naredno da uradim, sigurnost,budućnost. To si uradio. Ali ti nisi toga svjestan. A to je taj dokaz koji uporno tražim od tebe svaki dan, svaki minut govoreći – reci nešto fino… A mene sada zanima šta je to što tebi govori, daje odgovor na tvoju upitanost – da ja tebe volim. Kako ti može biti dosadna ova tematika jer ona nas je spojila i održala i daje nam kameni temelj za pokrivanje naše ljubavne kuće. Pričaj sa mnom. Nemoj reći da nemaš o čemu, da ima nešto pametnije raditi – kao na primjer ležati, nemoj to reći. Samo se s vremena na vrijeme zagledaj u mene sa onim pogledom koji je zahvalan što postojim i što sam kraj tebe. Lagani smiješak na usnama treperi kada me se samo sjetiš, gdje god da si.

 

ana_logo

 

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

 

 

 

 

 

12 Comments

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s