NA KAVI SA DRAGANOM PAŠIĆ

PODSJECANJE Intervju sa Draganom Pasic
Treba postaviti ciljeve u životu, a moji se trenutno tiču osnovnih životnih stvari i ponešto vezano uz hobije. Banjaluka je lijep grad i ima šansu za postati još više ono što meni lično prija, a to je kosmopolitsko okruženje sa kvalitetnim kulturnim sadržajima.

©Ana Galić magistar filozofije

Dragana Pašić je jedina karikaturistkinja i aforističarka na području BiH. Po zanimanju diplomirana pravnica, ona ima mnoštvo talenata, a više o njenom radu, željama i planovima saznaćete u nastavku.

Da li si ispunila svoje snove postavši aforističarem? Kako se to dogodilo?

“Tokom osnovne škole i Gimnazije pisala sam gotovo svakodnevno. Moji sastavi i pjesme su čitani u razredu na oduševljenje mojih drugara jer sam bila poznata uvijek kao filozof koji će ih malo ugnjaviti, ali naposlijetku i nasmijati. Sjećam se kritike moje profesorice, pisala sam neku svoju  optimistično-pesimističnu teoriju, tako sam je nazvala. Jasno kako je i tada aforističar progovarao iz mene. To spajanje suprotnosti i poentiranje sa nekom interesantnom mudrošću najljepše se postiže u krakoj formi aforizma. Ako imate sreću biti u tome dovoljno upečatljivi i zanimljivi moguće kako ćete stvoriti aforizam po kome će vas pamtiti ili ga u budućnosti ponavljati kao izreku ne znajući ko je autor. To…

View original post 796 more words

Categories:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s