1 NA 1 SA ANOM GALIĆ: Hana Kazazović (Cyber Bosanka) – “Htjela bih usaditi vjeru ljudima da mogu”

Author anagalicblog

Još otkako je Hana Kazazović pokrenula svoj blog pod nazivom Cyber Bosanka to je jedan od najčitanijih blogova u Bosni i Hercegovini, a ona je simbol nekoga ko je uspio u svijetu digitalnog marketinga i radu na društvenim mrežama, prije svega freelancingu. Pisanje, obuka ili jednostavno savjetovanje – Hana je tu za vas, pa na njenoj web stranici https://cyberbosanka.me/ možete naći i besplatne elektronske knjige namijenjene upravo početnicima koji bi se rado upustili u svijet pisanja blogova, odnosno interneta.

Za sebe kaže da je: pripovjedačica pozitivnih priča iz Bosne i Hercegovine – to joj je osnovna misija i ono što iznad svega voli raditi.

Kazazović živi i radi u Zenici, Poslovnu školu je završila u Sarajevu, a kako to da nema omiljenu ni pjesmu ni knjigu, pročitajmo.

 

 

1 NA 1 SA ANOM GALIĆ: Hana Kazazović (Cyber Bosanka) – “Htjela bih usaditi vjeru ljudima da mogu”

 

Doživljaj iz djetinjstva

Uh, evo jedan koji često prepričavam. Imala sam nepunih 7 godina i tata i ja smo ostali sami kući jer je mama otišla u bolnicu da rodi mog brata. Tata nije bio baš vičan kuhanju, ali smo imali želju da umjesto pomfrita napravimo pire krompir i crveni sos. Nismo znali kako napraviti sos, pa je tati palo na pamet da nazovem onu tetu na 988 (broj na koji smo nekad zvali da saznamo nečiji telefonski broj). I teta se javila i ja sam pričala sa njom, ali je mislila da je zezam pa mi nije rekla recept 😀 Ali nije mi to palo teško, uvijek sam više voljela pomfrit 😀

 

Da možeš samo jednu jedinu pjesmu ostaviti da postoji, koja bi to bila?

 

Nemam omiljenu pjesmu, da budem iskrena. I imam vrlo čudan odnos sa muzikom – slušam bukvalno sve, ali vrlo rijetko slušam muziku uopšte. Najviše volim tišinu i to je nešto u čemu uživam. Ali evo, ako bih morala odabrati jednu, onda neka to bude «Akšam» od Kultur Shocka jer nju najčešće pustim sebi kad poželim čuti nešto.

 

Omiljena knjiga

Joj, jako puno čitam i nemam sad ni omiljenu knjigu. Svake godine me neka oduševi i prosto ne mogu među toliko dobrih knjiga sad izdvojiti jednu. Ali evo izdvojiću jednu koja me prošle godine baš oduševila i svima je preporučujem (a voljela bih je i imati, nego nema kupiti) – «Vremenska petlja» Nenada Veličkovića.

 

Platon ili Aristotel?

Platon.

 

Znak u horoskopu i ima li istine u odnosu tvog znaka i tvog ponašanja?

Strijelac. Ima istine jer ga navodno karakteriše ljubav prema putovanjima i otvorenost. Mada moram priznati da sam zbog podznaka vodolije netipičan Strijelac. Tako kažu oni koji se bolje razumiju u astrologiju.

 

Koja posebna super-moć da si super-junakinja bi bila tvoja?

Da onima koji misle da nešto ne mogu udahnem vjeru da mogu. Jer sve polazi od toga.

 

Najveća prepreka koju si premostila u ostvarenju sna?

Nisam imala neke snove koje sam ostvarivala ili željela ostvariti. Iskreno, cijeli život uglavnom bolje znam šta ne želim, nego šta želim, tako da prepreke preskačem redovno, ali vrlo često ne znam kud me vode 😀 

 

Životna mantra

Čovjek se uči dok je živ.

 

Koji sport? I da li uopšte sport?

Streljaštvo. Trenirala sam ga godinama, od 5. osnovne pa sve do neke 19. –te godine. Privuklo me to što je to sport u kojem ne trčiš i zavisiš sam od sebe i svoje koncentracije i mirnoće 😀

 

Društveni angažman – da ili ne?

Da, uvijek.

 

Gledanje u dlan/šolju/natalna karta – radila ili ne? Ako da, otkrij nam šta kaže.

U šolju, sa drugaricama nekad davno. Uvijek smo vidjele ono što smo željele da vidimo 😀

 

Za raspad Beatlesa je kriva Yoko Ono. Da ili ne?

Moram priznati da nemam pojma, na prvu bih rekla ne. Ali pitah muža koji o tome dosta zna i on mi kaže da je najvjerovatniji uzrok raspada Beatlesa sukob autorskih ideja famoznog dvojca Lenon – McCartney, dva sjajna autora sa ogromnim egom. Po njemu je veći uticaj imala Linda Eastman, kasnije McCartney na Paula, nego Yoko, anonimna konceptualna umjetnica na Johna. Naravno, to je njegovo subjektivno mišljenje 🙂

 

Kakvu kavu (ili čaj) piješ?

Puno čaja, bar litar dnevno i jedan fildžan domaće kafe, jače. To mi je doza. Sve bez šećera.

 

Da li zastaješ da pomirišeš ruže?

Da, i ne samo ruže. Imam prilično osjetljiv njuh i stalno nešto njuškam napolju 😀

 

 

Tekst sastavila i uredila: Ana Galić

Foto: Hana Kazazović, privatna arhiva

 

NAPOMENA: Tekst ćete čitati na drugim portalima samo i isključivo uz dozvolu autorke.

 

 

Podržite moj rad i zapratite me putem sljedećih društvenih mreža:

 

ana_logo

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

 

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s