NOVO: Objavljene kratke priče Uvijek glavu gore, Ane Galić

Kratke priče naziva  Uvijek glavu gore, autorke Ane Galić, objavljene su u decembru 2019. godine kao prvo izdanje. Izdavač je Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, Banja Luka. Recenziju su uradili dr filozofskih znanosti  Lamija Neimarlija, sa Akademije umjetnosti u Sarajevu i Aleksandra Čvorović, književnica, lekturu Nikola Dakić, ma, a tehničku pripremu Miroslav Galić.

NOVOSTI možete pogledati i na: BUKA MAGAZIN.

Kratke priče koje je autorka pisala objavljivane su u: Zbornik književnik radova Glasovi Melpomene, Zbornik radova KR Balkan, Narativa platforma za pisce, čitatelje i umjetnike, Portl za književnost i kulturu Strane (Senka Marić), Tour Guide Mostar, za konkurs Kako poboljšati životni stil u Bosni i Hercegovini, web časopis KULT , banjolučko KULTURIŠTE (Milan Rakulj), Enheduana, elektronski časopis za umetnost pisanja i knjigoljubljenja, Časopis za naučni, književni i umjetnički izraz SRP, Zbornik Moć reči, gdje su dvije priče uvrštene u uži izbor na Međunarodnom konkursu za kratku priču, CEKOMS Beograd, studentski književni list Vesna Novi Sad…

Kraća biografija autorke:

Ana Galić je diplomirana profesorica filozofije i sociologije, trenutno na završetku magistarskih studija iz filozofije. Bavi se filozofijom, prevođenjem i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci.

Iz recenzije

“Priče nagovještavaju autorku koja promišlja suštinu, traži pravi put i izraz da na zanimljiv način dočara egzistencijalnu zapitanost i dileme likova.”

Aleksandra Čvorović, književnica

„Krhkost i fragmentiranost ljudskog subjekta ovdje je propitivana u likovima koji su na margini, nesnalažljivi i „neuklopljeni“, nerijetko u bezizlaznoj situaciji: smetljar, invalid koji se održava do svog kraja, djevojka koja bezuspješno traži posao, izrabljivana radnica, teška bolesnica, prezaposlena majka malog djeteta. Ana Galić ne nudi utjehu niti nadu. Nema pozitivnog ishoda, obrata, niti mogućnosti promjene. Bezizlazne situacije su neminovnost i sastavni dio života. Doprinos autorice je u nečemu drugom. Svojim pričama pokazuje da je naizgled minijaturan očaj – veoma realan, kao da je sebi dala u zadatak da nam otkrije fragmente nutrine „malih“ ljudi, neprimijećenih u sve bržem protoku vremena i vrevi svakodnevnice.”

Dr Lamija Neimarlija

Kako do knjige

Zbirku kratkih priča možete nabaviti na sljedećim adresama:

Knjižara Kultura

Banjaluka: Kralja Petra I Karađorđevića 83a , Kultura 1
Family Centar, sv Save 69, Kultura 2
TC Emporium, Jovana Dučića 25, Kultura 6
TC Delta Planet, Kultura 8

Antikvarijat Ramajana

Aleja Svetog Save 70, Banjaluka

Takođe, možete se  obratite na e-mail adresu izdavača: udruzenjesofia@gmail.com, ili se obratite lično, samoj autorki, putem e-mail adrese na: ana.galic.bl@gmail.com.

Moj rad možete podržati putem sljedećih društvenih mreža:

ana_logo

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s