A PRIORI: Poziv za slanje radova

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka objavljuje poziv za slanje radova za prvi broj naučno-popularnog časopisa A priori br.1, god. I/2021.

O časopisu

A priori je naučno-popularna publikacija koja će objavljivati kvalitetne radove iz područja društvenih i humanističkih nauka. Izdavač ovog časopisa je Udruženje Sofia i publikacija je elektronska. Ideja vodilja je izlazak nauke van učionica i univerzitetskih katedri prema širem auditoriju, susret akademskog i van-akademskog mišljenja, akademije i svakodnevnice, u svrhu poliperspektivnog pristupa problemima savremene kulture. Kategorije koje časopis pokriva su: naučni članci, eseji, intervjui, prevodi, ogledi, izvještaji, kolumne i ostali.

Kome je namijenjen?

A priori će najprije dati prostora mladim ljudima, kako učenicima, tako i studentima sa dodiplomskih i postdiplomskih studija, a u svrhu njihovog stručnog osposobljavanja za rad po završetku svoga školovanja. Riječ je o naučnom radu koji uključuje temeljno poznavanje odabrane discipline i teme unutar nje, zatim primjenu kritičkog mišljenja i metodologije izvođenja argumenata kako u usmenom, tako i u pisanom obliku, kao i ostalu vrstu istraživanja društveno-humanističkih fenomena koje uključuju aktivnu saradnju kako unutar, tako i van akademske zajednice. A priori takođe njeguje saradnju i sa ostalim članovima društva, te poziva stručnjake za kulturu i samostalne naučne istraživače da se pridruže i doprinesu uticaju i ugledu nauke u društvu.

Tema broja

Teorija dekonstrukcije – Kako kontest utiče na različitu interpretaciju iste poruke? I pored tematskog broja autori mogu slati radove po slobodnom izboru.

Svaki naučni rad prolazi kroz recenziju od strane članova uredništva i/ili saradnika, dok ostali radovi podliježu recenziji glavnog urednika.

Radovi se šalju na e-mail: casopisapriori@gmail.com. Za više informacija pogledati: https://naucnopopularnicasopisapriori.wordpress.com/.

Rok za slanje završnih verzija je 15.03.2021. godine.

U Banjoj Luci, 25.01.2021. godine   Ana Galić, glavni i odgovorni urednik

E-trafika.net: https://www.etrafika.net/drustvo/79092/poziv-za-slanje-radova-za-prvo-izdanje-casopisa-a-priori/

Blmojgrad.com: https://blmojgrad.com/poziv-za-slanje-radova-u-priori-naucno-popularni-casopis/

Srpska.info: https://srpskainfo.com/teorija-dekonstrukcije-udruzenje-sofia-objavilo-poziv-za-slanje-radova-za-prvi-broj-naucno-popularnog-casopisa-a-priori/

Buka magazin: https://www.6yka.com/novosti/a-priori-poziv-za-slanje-radova?fbclid=IwAR3jcDFflO124SHfSp0KNfbeodOXYv09eczmDfFp59AK-dTN7az3px24_SA

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s