BANJA LUKA APRIL 2021. Sofia kafe se vratio na filozofsku scenu

U srijedu, 28.04.2021. godine, sa početkom u 19 časova, u prostoru picerije Verdi, Banja Luka, održano je prvo uživo filozofsko veče Sofia kafea 2021. godine, nakon pauze od dvije godine. Na aprilskom filozofskom kafeu predavač je bio mladi fizičar Mihajlo Tovilović, a tema koju je predstavio nosila je naziv Elementi integralne filozofije

Fizičar Tovilović je govorio o epistemološkom susretu realnosti na jedan originalan, opet ne eklektički, ali ne ni tako nov način, te razmotrio postojeće temelje nauke, odnosno fizike:

“Sve nauke su nauke o rekonstrukciji, pa uzmimo na primjer zakone u prirodi… Zašto ne bismo govorili o navikama u prirodi, a ne o zakonima? Zašto mi ne bismo pokušali da nađemo uzrok zašto je naš univerzum uzeo naviku gravitacije? Nema ničega logičnog u gravitaciji…”

Sa aprilskim Sofia kafeom, ljubitelji mudrosti i izlaska filozofije van akademije su po prvi put nakon dvije godine mogli da se sastanu uživo, a razlog tolikog čekanja jeste trenutna epidemiološka situacija usljed borbe sa virusom korona.

U maju nam u goste dolazi predavač dr Milica Drobac Pavićević, sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a tema koju će nam Drobac Pavićević predstaviti nosi naziv: Šta je kreativnost?

U Banjoj Luci, 29.04.2021. godine                                           Ana Galić, organizator Sofia kafea

SRPSKAINFO: https://srpskainfo.com/sofia-kafe-se-vratio-na-filozofsku-scenu-mladi-fizicar-mihajlo-tovilovic-predstavio-temu-elementi-integralne-filozofije/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s