NAUČNO OBRAZOVNA EMISIJA STUDIORUM U PROGRAMU RADIJA REPUBLIKE SRPSKE: Izvještaj sa Okruglog stola: Gdje je naše obrazovanje danas?

Dana 18.05.2021. godine sa početkom u 20 časova u naučno obrazovnoj emisiji “Studiorum”, u programu radija Republike Srpske, imali ste priliku poslušati izvještaj sa Okruglog stola: Gdje je naše obrazovanje danas, uređenu od strane voditeljke emisije Anđe S. Ilić:

Za više informacija o održanom Okruglom stolu na temu obrazovanja pogledati ovdje.

STUDIORUM:

Obraz je u korijenu riječi obrazovanje. Tokom istorije ispisivalE su ga brojne reforme koje su zasjenile njegovu simboliku časti. Na tom fonu, poznata rečenica da je obrazovanje temelj svakog društva postala je floskula koja se često zloupotrebljava, najčešće izvan struke i prakse. Ovo je između ostalog podstaklo Udruženje za promociju kulture i mišljenja Sofia da u Banjaluci organizuje Okrugli sto sa upitnom temom: Gdje je naše obrazovanje danas?

Učestvovali su profesori i doktori sa Filozofskog fakulteta Banjalučkog Univerziteta, Ivana Zečević i Miroslav Drinić, kao i gost iz Beograda, Igor Cvejić, sa Instituta sa filozofiju i društvenu teoriju.

Emisiju “Studiorum”, datum 18.05.2021. možete poslušati klikom na sljedeći link: https://lat.rtrs.tv/program/emisija.php?id=85.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s