POTPISIVANJE KNJIGA I PODJELA MAJICA ANE GALIĆ A šta to znači misliti i Uvijek glavu gore u Antikvarijatu Ramajana

Saopštenje za javnost,

POTPISIVANJE KNJIGA I PODJELA MAJICA ANE GALIĆ A šta to znači misliti i Uvijek glavu gore u Antikvarijatu Ramajana

U subotu, 05.06.2021. godine sa početkom u 13 časova u Antikvarijatu Ramajana Banja Luka, na adresi Aleja sv. Save 64, autorka Ana Galić će potpisivati filozofski vodič i zbirku kratkih priča, prvo izdanje. Tom prilikom posjetioci će na poklon dobiti majice s natpisom © FILOZOFIRAJ. BILO GDJE. BILO KAD. Author anagalicblog.

Filozofski vodič

Vodič pod nazivom A ŠTA TO ZNAČI MISLITI/Kratki vodič za sve ljubitelje mudrosti, autorke Ane Galić, objavljen je u oktobru, 2019. godine kao prvo izdanje. Izdavač je Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, Banja Luka. Recenziju su uradili dr Predrag Krstić, sa Instituta za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu i prof.dr Miodrag Živanović. Iz Uvoda izdvajamo:

“Krećemo na putovanje kako bismo stekli pojam o mišljenju samom, ali i ono mnogo važnije – da zaista počnemo misliti. Ovaj vodič namijenjen je srednjoškolcima, studentima filozofije, ali i svim piscima i misliocima koji se prije ili kasnije zapitaju
o smislu svoga postojanja, o postojanju Boga, o tome zbog čega smo došli u svijet, koja je naša svrha i gdje idemo poslije smrti.”

Zbirka kratkih priča

Kratke priče naziva  Uvijek glavu gore, autorke Ane Galić, objavljene su u decembru 2019. godine kao prvo izdanje. Izdavač je Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, Banja Luka. Recenziju su uradili dr filozofskih znanosti  Lamija Neimarlija, sa Akademije umjetnosti u Sarajevu i Aleksandra Čvorović, književnica. Iz recenzije izdvajamo:

„Krhkost i fragmentiranost ljudskog subjekta ovdje je propitivana u likovima koji su na margini, nesnalažljivi i „neuklopljeni“, nerijetko u bezizlaznoj situaciji: smetljar, invalid koji se održava do svog kraja, djevojka koja bezuspješno traži posao, izrabljivana radnica, teška bolesnica, prezaposlena majka malog djeteta. Ana Galić ne nudi utjehu niti nadu. Nema pozitivnog ishoda, obrata, niti mogućnosti promjene. Bezizlazne situacije su neminovnost i sastavni dio života. Doprinos autorice je u nečemu drugom. Svojim pričama pokazuje da je naizgled minijaturan očaj – veoma realan, kao da je sebi dala u zadatak da nam otkrije fragmente nutrine „malih“ ljudi, neprimijećenih u sve bržem protoku vremena i vrevi svakodnevnice.”

Dr Lamija Neimarlija

Potpisivanje knjiga i podjelu majica organizuje Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka u saradnji sa Antikvarijatom Ramajana Banja Luka.

U Banjoj Luci, 01.06.2021. godine                                             
Ana Galić, predsjednik udruženja

Srpskainfo: Ana Galić potpisuje filozofski vodič i zbirku kratkih priča u Banjaluci

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s