U ANTIKVARIJATU RAMAJANA U BANJOJ LUCI ODRŽANO POTPISIVANJE KNJIGA I PODJELA MAJICA ANE GALIĆ

Saopštenje za javnost,

U ANTIKVARIJATU RAMAJANA U BANJOJ LUCI ODRŽANO POTPISIVANJE KNJIGA I PODJELA MAJICA ANE GALIĆ

U subotu, 05. juna 2021. godine, u Antikvarijatu Ramajana Banja Luka održano je potpisivanje knjiga i podjela majica Ane Galić. Autorka je potpisivala knjige filozofskog vodiča A šta to znači misliti/kratki vodič za sve ljubitelje mudrosti i Zbirku kratkih priča Uvijek glavu gore, a dijelila je i poklon majice natpisa: FILOZOFIRAJ. BILO GDJE. BILO KAD.

Filozofski vodič je stručna monografija namijenjena prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima, koji se trebaju upustiti u pripremu ili maturskog rada ili pisanja seminarskog rada iz filozofije. Knjigu je recenzirao dr Predrag Krstić, istraživač saradnik na Institutu za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu i redovni profesor na Fakultetu za medije i komunikaciju Univerziteta Singidunum u Beogradu, sa iskustvom od trinaest godina u radu kao gimnazijski profesor filozofije, kao i prof. dr Miodrag Živanović redovni profesor u penziji Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Galić je tim povodom poklonila pet primjeraka vodiča Gimnaziji Banja Luka odmah po objavljivanju same knjige.

Uvijek glavu gore jeste zbirka kratkih priča koje je Galić objavljivala u: Zbornik književnih radova Glasovi Melpomene, Zbornik radova KR Balkan, Narativa platforma za pisce, čitatelje i umjetnike, Portl za književnost i kulturu Strane (Senka Marić), Tour Guide Mostar, za konkurs Kako poboljšati životni stil u Bosni i Hercegovini, web časopis KULT , banjolučko KULTURIŠTE, Enheduana, elektronski časopis za umetnost pisanja i knjigoljubljenja, Časopis za naučni, književni i umjetnički izraz SRP, Zbornik Moć reči, gdje su dvije priče uvrštene u uži izbor na Međunarodnom konkursu za kratku priču, CEKOMS Beograd, studentski književni list Vesna Novi Sad.

Zbirka je posvećena njenoj majci Gospavi.

O autorki

Ana Galić je magistar filozofije i profesorica filozofije i sociologije. Bavi se filozofijom, prevođenjem i izdavaštvom. Živi i radi u Banjoj Luci. Tokom osnovnih studija osvojila je stipendiju Fonda Milan Jelić, te Republičku stipendiju, a na II ciklusu objavljuje stručne i naučne radove, osvrte, prikaze i prevode iz filozofije. Predsjednik je Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, pokretač i koordinator projekta Sofia kafe, prvog filozofskog kafea u Banjoj Luci i glavni je i odgovorni urednik Naučno-popularnog časopisa A PRIORI. Autorka stručne monografije: Galić, A. (2019) A šta to znači – misliti/ Kratki vodič za sve ljubitelje mudrosti. Banja Luka: Udruženje Sofia ISBN 978-99976-779-1-4, kao i zbirke kratkih priča: Galić, A. (2019) Uvijek glavu gore/ Kratke priče. Banja Luka: Udruženje Sofia
ISBN 978-99976-779-2-1.

U Banjoj Luci, 05.06.2021. godine                                              
Ana Galić, predsjednik udruženja

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s