SAGLASNOST MINISTARSTVA PROSVJETE I KULTURE Svim srednjim školama Republike Srpske dostaviti Konkurs za najbolji filozofski esej 2021. godine

Broj: 07.05/052-6968/21
Datum: 15.10.2021. godine

Udruženje za promovisanje kulture u mišljenja Sofia
Ul. Carice Milice br. 58
78 000 BANJALUKA

PREDMET: Odgovor, dostavlja se

Poštovani,

Ministarstvu prosvjete i kulture uputili ste zahtjev, kojim tražite podršku u smislu odobrenja poziva srednjim školama za slanje radova na Konkurs za najbolji filozofski esej 2021. godine. Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia bavi se unaprijeđenjem filozofija i radom na praktičnoj primjeni svih teorijskih znanja kojih su se članovi kao profesori filozofije susretali tokom studija. Takođe, navodite da je konkurs namijenjen srednjoškolcima i studentima, a da bi što više učenika uopšte čulo za konkurs potrebno je da sve škole dobiju sadržaj istog, s obzirom da učenici uglavnom ne prate novinske članke. U prilogu ste dostavili sadržaj istog.

Takođe, navodite da Konkurs za najbolji filozofski esej vaše udruženje raspisuje povodom Međunarodnog dana filozofije 2021. godine, koji se obilježava u novembru 2021. godine.

Uvidom u sadržaj konkursa, u skladu sa Uputstvom o načinu realizacije programa, projekata i drugih aktivnosti u školama (“Službeni glasnik Republike Srpske”, broj 24/19), Ministarstvo prosvjete i kulture saglasno je da svim srednjim školama sa područja Republike Srpske dostavite navedeni konkurs kako bi, u zavisnosti od zainteresovanosti, učesnici uzeli učešće u istom.

Napomena: Učešće škola, odnosno učenika u konkursu treba biti na dobrovoljnoj osnovi, u zavisnosti od njihove zainteresovanosti.

S poštovanjem,

Dostavljeno:

  1. Naslovu
  2. a/a

MINISTAR Dr Natalija Trivićodobrenje-ministarstva-prosvjete-i-kulture-za-konkurs-za-najbolji-filozofski-esej-2021.Download

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s