ANA GALIĆ MR SAMOPROCJENA SPOSOBNOSTI KRITIČKOG MIŠLJENJA NOSILACA OBRAZOVNOG PROCESA U JAVNIM ŠKOLAMA SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA I UNIVERZITETIMA REPUBLIKE SRPSKE: Rezultati istraživanja BROJ 1, SVESKA 2, NOVEMBAR 2021.ISTRAŽIVANJE

Prethodne napomene

Godina 2021. je bila veoma teška za nosioce nastavnog procesa, kako za učenike, odnosno studente, tako i za nastavnike, tj. profesore. Naime, usljed borbe za virusom korona, nastava je morala da se odvija online, što nam je dodatno otežalo sprovođenje ovog istraživanja. S tim u vezi, napominjemo da se u ovako otežanim okolnostima posebno zahvaljujemo naprije našem Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, na odobravanju našeg upitnika namijenjenog istraživanju sposobnosti kritičkog mišljenja u srednjim školama Republike Srpske, zatim Republičkom pedagoškom zavodu Republike Srpske, te svim učesnicima koji su se odazvali pozivu, kako iz srednjih škola, tako i sa naših univerziteta i njihovih studijskih programa, koji su nam izašli u susret i uložili dodatne napore da se ovo istraživanje sprovede u djelo.

Uvod

Upitnik za samoprocjenu sposobnosti kritičkog mišljenja Ane Galić, magistra filozofije, sproveden je u periodu od 25.05. do 14.06.2021. godine sa ciljem utvrđivanja samoprocjene nosilaca obrazovnog procesa za argumentaciju i efektivnu analizu intelektualnog aparata u javnim školama srednjoškolskog obrazovanja i univerzitetima Republike Srpske.

Upitnik je takođe imao za cilj praktično provjeravanje odbranjene teze o potrebi uvođenja kritičkog mišljenja kao samostalnog predmeta u nastavni plan i program srednjih škola, izložene u teorijskom naučnom preglednom radu naziva: Uvođenje kritičkog mišljenja u nastavni plan i program srednjih škola kao samostalnog nastavnog predmeta.

Ostatak prethodnog saopštenja Ane Galić mr pročitati klikom na link:

http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/article/view/23

Drugi broj Naučno-popularnog časopisa A priori možete čitati ovdje.

ana galic magistar filozofije logo

Fb: Ana Galić magistar filozofije

Instagram: @anagalicmaster

Twitter: @anagalicmaster 

Linkedin: Ana Galić

E-mail: ana.galic.bl@gmail.com

You Tube: Ana Galić magistar filozofije

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s