PROJEKAT SOFIA KAFEA PRESTAJE S REALIZACIJOM 2022. GODINE

Saopštenje za javnost,

PROJEKAT SOFIA KAFEA PRESTAJE S REALIZACIJOM 2022. GODINE

Filozofski kafe u organizaciji Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia Banja Luka, započet 2019. godine, dovršava svoju realizaciju 2022. godine.

Projekat naziva „Sofia kafe“, koji je za cilj imao na prvom mjestu dijalog i izlazak filozofije van akademije, ispunio je svoju misiju i sada je došlo vrijeme za smjenu generacija, objasnila je Ana Galić mr, pokretač i koordinator kafea:

„Dijalog je od nastanka filozofske misli bio osnov za dalji rast i razvoj filozofske misli, a putem filozofskog kafea uspjeli smo riješiti više različitih problema koje za sobom povlači izostanak prilika našeg kadra za bavljenje filozofijom van katedri. Od ukupno četiri godine, odnosno od zvanične registarcije udruženja, počev od 2019. godine, uključujući i jednu godinu pauze zbog situacije sa virusom COVID-19, kroz Sofia kafe je prošlo na desetine studenata i profesora ne samo filozofije, nego i njoj srodnih nauka, te smo uspjeli ugostiti predavače i iz BiH, ali i iz regiona. Ogromnim trudom i zalaganjem uspjeli smo ukazati da postoji potreba za filozofijom i van učionica, a sada je došlo vrijeme da naš rad zamijene mlađi ljudi.“

Domaćin svih večeri Sofia kafea bila je banjalučka picerija Verdi, koja se nalazi preko puta Gimnazije.

U Banjoj Luci, 03.05.2022. godine                                           
Ana Galić, predsjednik udruženja

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s