O meni

Tu sam da pišem. Da vas inspirišem.

“Otkad znam za sebe pišem dnevnik. Dok je trajala Santa Barbara na HTV-u 2, pa možda i od ranije, dijelila sam misli sa papirom smatrajući veoma bitnim ono što zapisujem, odnosno svoju svakodnevicu. Ono što sam shvatila u jednoj šetnji dok sam se vraćala sa fakulteta, gledajući različite ljude po nebrojenim kafićima je – najvažnija ja porodica. Kuća. Dom. Tačnije, ljudi. Oni koji sa tobom dijele najvažnije u životu. Bez njih si niko.”

Za više detalja pogledajte: NJEGUJMO PISANJE: Ko sam onda?

Ana Galić je diplomirani profesor filozofije i sociologije, egzistencijalne orijentacije. Sa Sartrom pod miškom, koji će joj poslužiti da magistrira filozofiju. Prije odlučivanja za studij filozofije, prva ljubav joj je bila umjetnost, koja se nakon maturiranja na Rubensovim djelima završila na studiju Arhitekture, a nastavila se kroz različite oblike stvaranja.

Terapeut za normalne ljude u nenormalnim situacijama.

Kao velikom ljubitelju pisane riječi, rješenja do kojih su došli drugi ljudi u svojim djelima predstavljaju neiscrpnu motivaciju za nastavak rada na sebi, svome pozivu i uobličavanju svoje misli.

Riječ autorke: “Iskrenost je nešto po čemu se srce prepoznaje u bilo kojem djelu.”

Od vas očekujem da mislite. Pitate. Nadahnuće. Da budete nadahnuti. Ali da apsolutno nikada ne odustajete od pisanja, vaših snova i samih sebe.

Više o Ani saznaćete klikom na:  Ana Galić, kao i na: Ana Galić bibliografija.

Ukoliko vas zanimaju moje usluge kao tekstopisca i urednika, te biste sarađivali sa mnom u vašem časopisu, magazinu ili na portalu kliknite na: NARUČI SE na Author anagalicblog.

 

ana_logo

 

Fb: Author anagalicblog

Instagram: @authoranagalicblog

Twitter: @anagalicblog 

Linkedin: Ana Galić

e-mail: ana.galic.bl@gmail.com

 

 

ana_potpis

Advertisements