Projekti

Osnivač sam Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja Sofia, strukovnog filozofskog udruženja u kojem mladi ljudi dobijaju prostor za bavljenje naukom, kulturom i umjetnošću. Ukoliko želite pomoći rad udruženja, obratite nam se putem e-maila: udruzenjesofia@gmail.com.

Osnivač sam i organizator prvog filozofskog kafea u Banjoj Luci naziva Sofia kafe (2019 – 2022). Domaćin svih večeri Sofia kafea je picerija Verdi, koja se nalazi preko puta Gimnazije Banja Luka. Filozofske večeri se održavaju jednom mjesečno, čiji je osnovni cilj dijalog i izlazak filozofije van akademije.

Glavni sam i odgovorni urednik Naučno-popularnog časopisa A PRIORI. Zajedno sa članovima udruženja i naučnim odborom časopisa imamo misiju da učenike, studente, a zatim i profesore, te nastavnike koji nemaju akademsku afilijaciju, obučimo u pisanju radova ili da im ustupimo prostor gdje mogu pokazati svoje već uobličeno znanje.

Konkurs za najbolji filozofski esej je takmičenje kojim se obilježava Međunarodni dan filozofije. Pokrenula sam ga odmah po osnivanju udruženja, a sada se već održava i tradicionalno, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske uz čiju saglasnost konkurs možemo dostaviti srednjim školama širom zemlje. Namijenjen je učenicima i studentima BiH, te omogućava mladim autorima argumentativnih filozofskih eseja da dobiju vrijedne novčane i druge nagrade.