Saradnici

alia_mundi_logo

Alia Mundi je štampani magazin za kulturnu raznolikost pokrenut krajem 2016. godine u Beogradu. Osnivač i glavni i odgovorni urednik je dr Ana Stjelja.

Magazin Alia Mundi predstavlja regionalni projekat koji ima tendenciju jačanja kulturnog mosta između naroda na ex-YU prostorima, kao i predstavljanje nekih manje poznatih elemenata svetske kulturne baštine, odnosno kulture, tradicije i običaja raznih naroda sveta. Magazin Alia Mundi ima svoju misiju, a to je širenje i promovisanje ideje kulturne raznolikosti koju na globalnom nivou predstavlja UNESCO.

Kroz sedam rubrika: АМ predstavlja, AM intervju, Globtroteri, Kultura Umetnost Religija, Tragom srpske kulturne baštine, Globus, Kulturni kaleidoskop i Kapija Balkana, čitaoci će imati priliku da se upoznaju sa, kako institucijama, tako i pojedincima koji su dali značajan doprinos širenju ideje kulturne raznolikosti, bilo kroz kulturne, umetničke, književne ili naučne aktivnosti. U magazinu će biti predstavljeni, kako istaknuti savremenici, tako i znamenite ličnosti srpske i svetske istorije koje su svojim radom utrle put ideji kulturne raznolikosti, tako se ujedno boreći protiv ksenofobije i raznih predrasuda vezanih za druge i drugačije. Takođe, magazin će nastojati da predstavi dela iz oblasti kulture i umetnosti koja su na tragu ideje o kulturnoj raznolikosti ali i da čitaoce povede u razne delove sveta kroz putopisne tekstove istorijski znamenitih ali i modernih globtrotera. Osim glavnih rubrika, magazin sadrži i rubriku pod nazivom Tragom naslovnice u kojoj predstavlja umetničko ostvarenje/umetnika/umetnost koja krasi naslovnicu magazina. Takođe, magazin sadrži i rubriku Memento u kojoj daje kratko podsećanje na neki značajan jubilej vezan za znamenite ličnosti iz oblasti kulture, književnosti i umetnosti.Osim ove dve rubrike, magazin sadrži i rubriku Promo u kojoj predstavlja značajne kulturne događaje, projekte i manifestacije…

Magazin Alia Mundi prevashodno želi da doprinese širenju svesti o kulturnoj raznolikosti, te da pokaže da je svet onoliko bogat koliko različitih kultura neguje, te da treba da ude ujedinjen u svojoj kulturnoj raznolikosti i multikulturalnosti. Projekat pokretanja magazina Alia Mundi kandidat je za Nagradu grada Beograda za 2017. godinu.

Moto magazina je:

„Ceo svet, ujedinjen u svojoj različitosti”

 

ANTIKVARIJAT RAMAJANA

antikvarijat_ramajana

Miroslav Gojković je profesor filozofije i sociologije i veliki zaljubljenik u knjigu. Ljubav prema antikvarnicama još otkako je bio dijete pretočio je u svoj sopstveni biznis – utočište za sve iole kritički odnjegovane duše grada Banje Luke, a željne su dobre literature i čašice dobrog razgovora – Antikvarijat Ramajana sa sjedištem u Banjoj Luci poznat je širom regiona, a više možete saznati u nastavku:

Antikvarijat Ramajana se nalazi u Aleji Svetog Save 70 u Banjaluci, na pola puta između Pozorišta i studentskog kampusa.

U ponudi imamo mnoštvo rasprodanih i rijetkih izdanja, mnogo starih, rijetkih i antikvarnih knjiga, stručne literature iz svih oblasti društvenih i prirodnih nauka, domaće i strane književnosti, novih knjiga svih izdavača iz regiona i sl.

Nabavljamo knjige po narudžbi.

Takođe i otkupljujemo knjige, kako pojedinačne tako i kućne biblioteke.

Radno vrijeme:

radnim danima 08:00-20:00

subotom 08:00-15:00

nedjeljom ne radimo

Kontakt:

telefon: 064 44 04 922

info@antikvarijatramajana.com