Mošeš li se još sjetiti Franca Kromera?

Odvojite vremena za čitanje. Jeste, odlično je pogledati Teoriju velikog praska i nasmijati se, malo odmoriti od u se, na se i poda se krilatica, ali – ajmo nešto i pročitati. I ne mora to više biti čak ni knjiga u rukama. Može to biti i ‘onlajn’. Ovaj put citiram odlomak iz ‘Demijana’, Hermanna Hessea.… Continue reading Mošeš li se još sjetiti Franca Kromera?

ALI NEMOJ DA PIŠEŠ POEZIJU

Ne čitam mnogo Bukowskog, zato mi se svidio ovaj savjet. Poslušajte ga, samo se suzdržite da zaista ne ubijete svoga psa. Ugodan dan, stvaraoci. Idi na Tibet. Jaši kamilu. Čitaj bibliju. Oboj cipele u plavo. Pusti bradu. Obiđi svijet u papirnoj barki Pretplati se na Saturday Еvening Post. Žvaći samo lijevom stranom vilice. Oženi se… Continue reading ALI NEMOJ DA PIŠEŠ POEZIJU

DA LI NAM JE VRIJEME DATO ILI ZADATO?

Mislite da ne radim, da odmaram. Ali – ja sam majka. To svjedoči i budnost u ovo doba (03:39). Flašica mlijeka čeka na stolu, hladnog mlijeka koje se s vremenom zagrijava, ali koje ne smijem podgrijati zbog visokih vanjskih temperatura koje ga odmah pretvaraju u kiselo. U pet će se dijete probuditi. I još jednom… Continue reading DA LI NAM JE VRIJEME DATO ILI ZADATO?

ZABRANJENI FORUM Da li ste zadovoljni platom ako je uopšte imate?

Sinoć sam u emisiji Zabranjeni forum televizije PINK BIH, na poziv producenta emisije, gospodina Mirze Hadžibegović, gostovala sa svojom Radničkom pričom koju sam objavila na POZIV: Ispričajte svoju radničku priču,  Centra za građansku suradnju Livno a uz podršku Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava. Tema emisije je bila: Da li ste zadovoljni platom, ako je uopšte… Continue reading ZABRANJENI FORUM Da li ste zadovoljni platom ako je uopšte imate?

JOHN WATERS Šta treba biti cilj svake diplome?

Watersov govor na dodjeli diploma u Rhode Island školi dizajna: ‘O, ne mrzite sve bogate ljude. Nisu svi toliko loši. Vjerujte mi, poznajem neke zle siromašne ljude, takođe. Mi trebamo neke bogate ljude: Ko će drugi gledati naše filmove ili kupovati našu umjetnost? Ja sam bogat! Ne mislim na novac – mudrost. Mislim na to… Continue reading JOHN WATERS Šta treba biti cilj svake diplome?

POVODOM RADNIČKE PRIČE Ana Galić (moja malenkost) u emisiji ‘ZABRANJENI FORUM’

Upravo sam primila poziv za gostovanje u emisiji ‘ZABRANJENI FORUM‘ televizije PINK BH, a povodom radničke priče koju sam objavila. Vidimo se sutra u 22:00 uživo iz Sarajeva. Više o radničkoj priči pročitajte ovdje.   Poštovana Ana, Televizija PINK BH www.pink.co.ba jednom sedmično emituje talk show program  ZABRANJENI FORUM ,koji je prema validnim istrazivanjima medija u BiH … Continue reading POVODOM RADNIČKE PRIČE Ana Galić (moja malenkost) u emisiji ‘ZABRANJENI FORUM’

ONE RANDOM ACT OF KINDNESS Dobrovoljni davalac krvi po 4. put

Danas sam se uspjela sjetiti da je prošlo 4 mjeseca od zadnjeg davanja krvi  (14. februar), te da je vrijeme da posjetim Zavod ponovo. Imam slobodan dan na poslu, naspavala sam se, malo nešto posno pojela i put pod noge. Opet sam dobila lijepi paketić.