Zamisli.ba

SRĐAN DIMIĆ DEMON: “Grafiti su bili moj odgovor i borba protiv sveprisutnijeg treša”

 


Novi tekst moje malenkosti na portalu Zamisli.ba, neprofitnom i nekomercijalnom mediju, gdje je sa nama svoje iskustvo podijelio Dane Marjanović, gitarista grupe Pajperov smijeh, koja nam dolazi iz Banje Luke, a ujedno je i kolega filozof (za one koji to nisu znali), na moju veliku radost (osmijeh). Da li ima uopšte muzičke scene u Bl i kako krpe kraj s krajem već deset godina, pročitajte u nastavku.

Tekst objavljen na Zamisli.ba.

U Banjoj Luci odjekuje Pajperov smijeh


Sigurno ste svi čuli za kosti koje je bend Infuzija dobio na ovogodišnjem ZET festivalu. Situacija u kojoj su se našli malo koga bi ostavila ravnodušnim, te se možemo samo diviti kako jedan otav može voditi svoja dva sina svojim primjerom – da je ostao pravi profesionalac i usput dobio i snimanje spota. Šta se to izdešavalo i kako su im organizatori slagali da će im Artist dati 500,00 KM, pročitajte u nastavku.

Fotografije je snimio Ajdin Kamber, sagovornik Rajko Ostojić, razgovor vodila moja malenkost.

Objavljeno na portalu Zamisli.ba.

Zbog čega nam treba bratunačka Infuzija?


Novi tekst  moje malenkosti na Zamisli.ba govori o još jednom umjetniku koji pokušava da šalje poruku, kritikuje, da dovede u pitanje ono što se podrazumijeva, dostupan i genijalan, gospodin Grozdanić nam poručuje da što prije treba ići odavde.

O drugoj saradnji sa Grozdanićem čitajte u tekstu: ČITAJUĆI DOSITEJEVE ‘SAVETE ZDRAVOG RAZUMA ‘ Zašto Dositeju nema mjesta na Isusovim rukama.

Tekst pročitajte klikom na link:

ŽIVKO GROZDANIĆ GERA: Đavolji umjetnik u Srbiji.


Novi tekst moje malenkosti o nedavnom skandalu u Trstu, koji je opet po ne znam koji put uzrokovala Marina Abramović, najpoznatija baka performansa, možete čitati na nekomercijalnom i neprofitnom mediju Zamisli.ba. Moj sagovornik je bio Nikola Dabić, apsolvent na Akademiji likovne umjetnosti, smjer grafika, a na preporuku moje kume Brankice Tepić, koja ja diplomirala na Odsjeku za Likovnu akademiju, kojoj se ovim putem zahvaljujem. U narednom periodu vas očekuju tekstovi iz svijeta umjetnosti vaše spisateljice Ane Galić na portalu Zamisli.ba.

 

JESMO LI SVI NA ISTOM BRODU?

28.08.2018 | Ana Galić
Izvor: Zamisli.ba

 

Ministar spoljnih poslova Mateo Salvini nedavno je donio odluku da zatvori italijanske luke za brodove s migrantima. Nakon ove odluke, pojavljuje se plakat Marine Abramović, na kojem piše “We are all in the same boat”, kao slogan za predstojeću 50. po redu regatu Barcolana koja se održava u Tršćanskom zalivu. Naš sagovornik je Nikola Dabić, apsolvent na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, smjer grafika, sa kojim ćemo razgovarati o skrivenim namjerama ovog plakata, samoj Marini Abramović, kao i da li će se prijetnje grada da regate neće biti uistinu ostvariti ako se natpis ne povuče.

marina_abramovic

Ostatak teksta pročitajte klikom na link: https://anagalicblog.wordpress.com/2018/08/28/novi-tekst-ane-galic-na-zamisli-ba-jesmo-li-svi-na-istom-brodu/.