VIJEST DANA: Čuveni američki Forbes pisao o Nerminu Deliću!

Nermin Delić, pokretač i organizator on-line pjesničkog takmičenja u BiH, pod nazivom Mili dueli, dospio je u inostrane magazine. Svaka čast Nermine!

Mili Dueli

Čuveni američki magazin Forbes, jučer je na svom zvaničnom portalu u kategoriji “Entrepreneurs”  objavio članak o organizatoru Milih Duela, Nerminu Deliću. Povod za pisanje je bio njegov projekt “Mili Dueli” čiji je idejni osnivač i organizator, a koji već šest godina zaredom okuplja pjesnike širom Balkana i dijaspore.

-Ove godine sam odlučio da projekt apliciram u Austriju, na EYA Festival, gdje smo ostvarili najzapaženiji rezultat jedne balkanske zemlje (TOP 5) u domenu povezivanja kultura Evrope ali i svijeta.  – istakao je organizator.

EYA_Finalist Nermin delić.png

Jedan od ukupno 58 članova članova evropskog žirija, inače evropski dopisnik Forbesa – jednog od najuspješnijih poslovnih magazina na svijetu sa sjedištem u New Yorku, prepoznao je projekt kao najkvalitetniji, te je od svih projekata odlučio odabrati projekt Nermina Delića “Sweet Duels – online Balkan poetry contest” (Original: Mili Dueli – online balkanski kontest poezije) za članak u ovom elitnom magazinu.

-Oduševljen sam, ovo je veliki korak u…

View original post 859 more words

Categories:

Leave a comment