NJEGUJMO PISANJE: Hoću da volim neću da obolim

Četvrti u nizu tekstova u sedmici podsjećanja na moje radove objavljene u Pulse.rs magazinu  jeste Hoću da volim, neću da obolim. Ono što ove tekstove čini dodatno lijepima jesu surreal fotografije različitih umjetnika, po mom izboru, a sa kojima sam ostvarila saradnju i odobrenje da koristim njihove fotografije. Uživajte. Po četvrti put.

Odlomak:

Rješenje je robot.

Osim navika koje se razvijaju u skladu s vremenom u kojem živimo ( a vezane su za tehnološke novotarije), postoje i problemi sa kojima se susrećemo, a koje možda nismo prepoznali, pa se ne znamo ni boriti protiv njih na adekvatan način. Više o tim problemima i njihovom rješavanju reći će nam robotika.

Na nedavno održanoj konferenciji u Londonu pod nazivom „Ljubav i seks sa robotima“, malezijski prof.dr Adrian Cheok  je najavio legalizaciju braka između ljudske jedinke i robota do 2050. godine. Nije utvrđen tačan datum izlaska humanoidnog robota vještačke inteligencije, to bi moglo biti već i naredne godine, a ono što se zna jeste da će najprije biti od koristi ljudima koji nisu u stanju da se kreću, bolesnim i nepokretnim, a onda i svim onim koji trenutno ne mogu da upražnjavaju seks na normalan način, kako bi bar na ovaj mogli da ga konzumiraju.

Death&Rebirth.jpg
Death and rebirth

 

Čitav tekst pogledajte klikom na anagalicblog link: Hoću da volim, neću da obolim ili na Pulse.rs link Hoću da volim neću da obolim.

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

Prateće fotografije su slike autora Francesca Romolia, čija se postavka ”Artificial intelligence” nalazi na linku: russelaid.com/ai.htm  ©

Categories: Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s