Održana promocija romana Danila Topića Devet smrti Maldororovih (FOTO)

Sinoć je u sali Male Vijećnice Banskog Dvora Banja Luka, sa početkom u 19:00 časova održana promocija romana Devet smrti Maldororovih, Danila Topića. O knjizi su govorili Miodrag Živanović, Sead Bešić, sam autor, a moderatorka večeri je bila Ana Galić, ispred Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja.

Knjiga Devet smrti Maldororovih je proizvod čovjeka, ne djeteta ili mladića, više puta je naglasio jedan od govornika na toj večeri, pjesnik i književnik Sead Bešić, a naglasak na nejasnosti i tome da će bar četiri puta čitati ovu knjigu jer ona zavrjeđuje toliku pažnju podvukao je prof.dr Miodrag Živanović, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, uz čiji doprinos, zajedno sa Udruženjem sa promovisanje kulture i mišljenja Sofia je ovaj roman i ugledao svjetlost dana.

Odlomak recenzije Rastka Lončara pročitala je Ana Galić, te iako profesor srpskog jezika i književnosti i predavač u Zmaj Jovinoj Gimnaziji u Novom Sadu nije bio prisutan, publika je mogla čuti i međunarodni prijem autorovog romana.

Nakon promocije romana u Banskom Dvoru druženje sa autorom se nastavilo u krčmi Tihe noći.

U nastavku pogledajte fotografije sa večeri, čiji autor je Danica Turanjanjin.

Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Σοφία

Sinoć je u sali Male Vijećnice Banskog Dvora Banja Luka, sa početkom u 19:00 časova održana promocija romana Devet smrti Maldororovih,Danila Topića. O knjizi su govorili Miodrag Živanović, Sead Bešić, sam autor, a moderatorka večeri je bila Ana Galić, ispred Udruženja za promovisanje kulture i mišljenja.

Knjiga Devet smrti Maldororovih je proizvod čovjeka, ne djeteta ili mladića, više puta je naglasio jedan od govornika na toj večeri, pjesnik i književnik Sead Bešić, a naglasak na nejasnosti i tome da će bar četiri puta čitati ovu knjigu jer ona zavrjeđuje toliku pažnju podvukao je prof.drMiodrag Živanović, profesor na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, uz čiji doprinos, zajedno sa Udruženjem sa promovisanje kulture i mišljenja Sofia je ovaj roman i ugledao svjetlost dana.

Odlomak recenzije Rastka Lončara pročitala je Ana Galić, te iako profesor srpskog jezika i književnosti i predavač u Zmaj Jovinoj Gimnaziji u…

View original post 135 more words

Categories:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s