NJEGUJMO PISANJE: Nepredvidivost je oružje budućnosti

Drugi po redu tekst sa Pulse.rs magazina, moje malenkosti jeste Nepredvidivost je oružje budućnosti. Surreal fotografije savremenih su poseban dodatak ovih tekstova i na njih se dodatno ponosim.  Uživajte.

Odlomak:

mirko_sevic_1.jpg

‘U suštini, moj problem je određenje implicitnog sistema unutar kojeg sebe pronalazimo kao zarobljene; ono što bih volio da obuhvatim jeste sistem ograničenja i isključenja kojeg se pridržavamo, a da toga nismo svjesni; volio bih da nesvjesno kulture učinim očiglednim.’.

Fuko, ‘Rituali isključivanja’

Čovjek budućnosti je savršeno obrijan, svježe ošišan, ne dešava se da prođe 10 dana otkako je posjetio frizera; u sivom odijelu na poslu, nasmijan tokom pauza i razgovora sa klijentima, spreman da pomogne svakome. Ne poznaje patnju, bol, nezdravu ishranu i neaktivan način života, putuje tokom vikenda, a večere su rezervisane za prestižne restorane sa isto tako uspješnim drugim jedinkama. Razgovor se u vodi u okviru društveno odobrenih (potrošačkih) tema – gdje ići na more, kuda za Novu godinu, kako do najpovoljnijeg lizinga, koji tehnološki uređaj je trenutno od nasušne potrebe za pokazati drugima; treninzi, edukacije i nutricionistički pripremljeni obroci zaokružuju 24/7. Neukroćeni crni konji sa svom silinom svoje jurodivosti čuče i u takvom čovjeku, a okidač za projavu njegovih majmunolikih gena ne podliježu birokratskom aparatu.

 

Čitav tekst pogledajte klikom na anagalicblog link: Nepredvidivost je oružje budućnosti ili na Pulse.rs link Nepredvidivost je oružje budućnosti.

 

Pišite mi i na Fb stranici Author anagalicblog, a naćićete me i na Instagramu @authoranagalicblog.

 

Prateće slike: Priložene slike i reljefi – mirkosevicart.com ©

Categories: Tags: ,

Leave a comment