PREDSTOJEĆI U 2022./ FORTHCOMING IN 2022. Treći broj Naučno-popularnog časopisa A PRIORI

Poštovani, 

Objavljivanje trećeg broja Naučno-popularnog časopisa A PRIORI je otpočelo. Naime, zbog veoma opsežnog materijala koji vam donosimo u ovom broju, radove ćemo objavljivati postepeno. 

Obavijestićemo vas ponovo kada bude objavljen kompletan broj.

Hvala vam.

Ana Galić, glavni i odgovorni urednik

Link: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/issue/view/3

Dear all,

The publication of the third issue of the Popular-science Journal A PRIORI has begun. Namely, due to the very extensive material that we bring to you in this issue, we will publish the works gradually.

We will notify you again when the full issue is published.

Thank you.

Ana Galić, editor-in-chief

Link: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/issue/view/3

Ante scriptum

Poštovani čitaoci,

Pred nama se nalazi treći broj Naučno-popularnog časopisa A PRIORI, čiji je izdavač Udruženje za promovisanje kulture i mišljenja Sofia. Novina u ovom broju ima mnogo, na veliku radost i zadovoljstvo svih nas, a krenućemo najprije sa novim članom Naučno-uređivačkog odbora časopisa. Nakon dr Igora Cvejića, istraživača sa Instituta za filozofiju i društvenu misao Univerziteta u Beogradu i člana EDUlab-a, naučnom odboru časopisa je pristupila i prof. dr Una Popović, sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Studijski program filozofija, ujedno i potpredsjednica Estetičkog društva Srbije, čime A PRIORI dobija na ugledu i značaju među autorima i kolegama u naučnim krugovima. Nakon obogaćenog Impressuma, u naučnom dijelu časopisa imamo reprezentativne radove autora i autorki različitih filozofskih orijentacija, kako iz BiH tako i iz regiona, a ojačali smo i kategoriju recenziranih radova. Naime, u ovom broju nam je autor Andrija Jurić, doktorand na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu, poslao originalni naučni rad napisan na engleskom jeziku. S obzirom da A PRIORI pledira da funkcioniše na međunarodnom nivou, ovakvi radovi predstavljaju ostvarenje naših aspiracija ka visokokvalitetnom naučnom spisateljstvu. Književni dio časopisa koji uređuje urednik Marko Bačanović MA u ovom broju doseže zenit. Urednik umjetničkog dijela časopisa donosi nam ne samo poeziju i prozu, nego i književne prevode, eseje, prikaze, kao i kategoriju namijenjenu srednjoškolskim autorima, što nam predstavlja izuzetno zadovoljstvo. Pored mladih književnika, pomenimo da u ovom broju objavljujemo i nagrađene radova autora koji su osvojili vrijedne nagrade na Konkursu za najbolji filozofski esej 2021. godine, povodom Međunarodnog dana filozofije, te se nadamo da će ovakav trend pisanja među mladima nastaviti svoj put uzlaznom putanjom. Ostatak trećeg broja donosi uobičajene kategorije poput prevoda, prikaza, eseja i izvještaja, a tu je i nova rubrika Komentar u kojoj ćemo čitati kolumnistički osvrt studenta Armana Šetića. Zahvaljujemo se naučnom odboru, recenzentima, kolegama, nastavnicima i roditeljima koji su se odazvali našim upitima, te Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske, koje nam je i ovaj put omogućilo da poziv za slanje radova bude dostupan u svim srednjim školama Republike Srpske. Najviše se pak zahvaljujemo autorima, koji su se odazvali našem pozivu za slanje radova. Dragi autori, poslavši svoje tekstove učinili ste A PRIORI materijalom vrijednim čitanja i razmišljanja.

Hvala vam.

U Banjoj Luci, 08. maja 2022. godine                                 
Ana Galić, glavni i odgovorni urednik

Link: http://www.casopisapriori.com/index.php/apriori/issue/view/3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s